آرتروز کمر و ستون فقرات

آرتروز کمر و ستون فقرات

فهرست مطالب

آرتروز کمر و ستون فقرات

با بالا رفتن سن، آرتروز کمر و ستون فقرات زودتر از هرچیزی نمایان می شود. سال ها استفاده از بدن و یا زیاد استفاده کردن از کمر باعث بروز این بیماری می شود. آرتروز یک مشکل شایع در ستون فقرات و کمر است که علائم مختلفی دارد مانند آرتروز زانو. در ادامه این مقاله به بررسی آرتروز کمر و علائم ناشی از آن می پردازیم و راه حل هایی برای درمان و بهبودی این بیماری ارائه می دهیم.

آرتروز کمر

آرتروز کمر چیست؟

آرتروز کمر (یا گردن)، یک بیماری مزمن و التهابی است که در آن بافت‌های مفصل کمر (یا گردن) تخریب و آسیب می‌بینند. آرتروز کمر و ستون فقرات معمولاً به عنوان یکی از انواع آرتروز (یا انسداد مفصلی) شناخته می‌شود.

در آرتروز کمر، غضروف‌های موجود بین استخوان‌های مفصلی کمر تحت تاثیر فرآیندهای تخریبی قرار می‌گیرند. این باعث می‌شود که استخوان‌ها به طور مستقیم با یکدیگر تماس داشته باشند و اصطکاک زیادی در آنها ایجاد شود. این شرایط منجر به درد، سفتی، تورم و محدودیت حرکت در منطقه کمر می‌شود.

بیشتر بخوانید: خرید انواع کمربند طبی

عواملی مانند پیری، فعالیت‌های فیزیکی سنگین، ضعف عضلات محیطی و آسیب‌های قبلی به ناحیه کمر، می‌توانند به توسعه آرتروز کمر کمک کنند. هرچند که دقیقاً علت بروز آرتروز کمر مشخص نیست، اما ترکیبی از عوامل ژنتیکی و زندگی روزمره می‌تواند نقشی در ایجاد این بیماری داشته باشد.

مدیریت آرتروز کمر و ستون فقرات شامل استفاده از داروها برای کاهش التهاب و درد، فیزیوتراپی برای تقویت عضلات، استفاده از ارتز حمایتی مانند کمربندهای طبی پیشرفته، اعمال تغییرات در شیوه‌های زندگی روزمره و در موارد شدیدتر، جراحی جهت تعویض مفصل می‌شود. همچنین، از تمرینات ارتوپدیک و تمرینات تقویتی نیز می‌توان در بهبود و مدیریت آرتروز کمر بهره برد.

اسپوندیلور یکی نوع خاصی از آرتروز است که بر ستون فقرات و کمر تاثیر می گذارد. این بیماری دقیقا زمانی رخ می دهد که استخوان های موجود در کمر، نخاع و رشته ها عصبی تحت فشار قرار گرفته باشند. اسپوندیلوز یک بیماری پیشرونده است که بیشتر در سنین بالا رخ می دهد. به طور کلی زمانی که مهره های کمر یا گردنی کج می شوند، زوائد اضافی در ستون فقرات بوجود می آید که باعث از بین رفتن و خشک شدن مفاصل می شود که در نتیجه؛ باعث بوجود آمدن بیماری آرتروز کمر و ستون فقرات می شود.

روش تشخیص آرتروز کمر

بارز ترین علائم تشخیص این بیماری، درد و گرفتگی در ناحیه کمر است. در این بیماری معمولا درد های شدیدی از گردن تا اندام های تهتانی منتشر می شود که باعث می شود بیمار نتواند کمر خود را ه درستی حرکت دهد. علاوه بر این درد این بیماری مداوم است، یعنی در تمام روز و شب کمر درد را خواهد داشت.

البته علائم دیگری هم برای تشخیص آرتروز کمر و ستون فقرات وجود دارد که شامل موارد زیر می باشد:

  • دردی که به شانه ها و دست ها کشیده می شود.
  • بی حسی و گرفتگی گردن
  • سردرد درپشت سر
  • از دست دادن تعادل کل بدن
  • احساس ضعف در ناحیه گردن، کمر، دست و پا
  • انتشار درد به باسن و پاها

اما بهتر است به هنگام اطلاع از این بیماری به پزشک متخصص مراجعه کنید و تشخیص دقیق را بر عهده اون بگذارید. پزشک با استفاده از آزمایش های زیر به تشخیص دقیق این بیماری میپردازد.

اشعه ایکس

MRI: ام آر آی آزمایشی است که با استفاده از امواج رادیویی، ستون فقرات را بررسی می کند و بیماری را به طور دقیق تشخیص می دهد.

CTA: در این روش با استفاده از عکس برداری به کمک اشعه ایکس، جزئیات کمر را به طور کامل به پزشک نشان می دهد و راه تشخیص را سریع تر می کند.

میلوگرافی: در این آزمایش پزشک یک مایع رنگی به ستون فقرات بیمار تزریق می کند تا بتواند بیماری را تشخیص دهد.

اسکن استخوانی: در طی این آزمایش، ماده ای رادیواکتیو به فرد تزریق می شود تا نشان دهد در چه مکانی استخوان ها در حال تخریب هستند.

بیشتر بخوانید: نکات کاربردی درباره کمربند طبی Tlso و Lso

آرتروز کمر چه علتی دارد و درمان قطعی آن چیست؟

علت وجود آرتروز کمر و ستون فقرات در افراد مختلف است. اما بارز ترین علت این بیماری، افزایش سن می باشد. عوامل دیگری همچون جنسیت، آسیب به کمر، وراثت و اضافه ووزن هم می توانند باعث بروز این بیماری شوند. به طور کلی این بیماری به دلیل ساییدگی در ستون فقرات بوجود می آید.

برای درمان آرتریت کمر(آرترروز کمر) از شش روش زیر می توانید استفاده کنید. اما بهتر است بدانید که روش قطعی برای درمان این بیماری وجود ندارد و این بیماری نیازمند به مراقبت و استراحت از کمر به طور مداوم است.

استراحت زیاد

استراحت کردن یکی از بهترین روش ها برای بهبود بیماری آرتروز کمر است. اگر عمل جراحی کمر انجام داده اید بهتر است در کنار استراحت، فعالیت خود را به صورت تدریجی افزایش دهید. چون ماندن به طور مداوم در رخت خواب باعث تورم، گرفتگی، درد و التهاب بیشتر در کمر می شود.

استفاده از یخ و گرما

به هنگام درد می توانید از گرما برای تسکین درد استفاده کنید. گرما باعث می شود تا جریان خون افزایش یابد و گرفتگی عضلات برطرف شود. اما در صورت بروز التهاب در ناحیه کمر بهتر است از بخ برای کاهش التهاب استفاده کنید.

استفاده از داروهای ضد التهاب

داروهای ضد التهاب بهترین مکمل برای رفع درد هستند. التهاب آرتروز مفصل فاست را دردناک تر می کند و اما ممکن است التهاب با فعالیت های سالم هم ایجاد شود. به همین دلیل داروهای ضد التهاب می توانند به رفع این مشکل کمک کنند. البته این روش درمان راه حل طولانی برای رفع درد نیست اما روش خوبی برای کاهش درد است.

تزریق به مفصل فاست

تزریق یکی از راه های موثر برای درمان درد و افزایش دامنه حرکتی کمر است. اما تاثیرات این تزریق با گذشت زمان از بین می رود. دقیقا مثل داروهای ضد التهاب عمل می کند.

بیشتر بخوانید: کمربند قرقره ای چیست ؟

فیزیوتراپی

فیزیوراپی شاید بهترین راه برای بهبود بیماری آرتروز کمر می باشد. فیزیوتراپیست با آموزش روش هایی به بیمار، از آسیب دیدگی بیشتر کمر بیمار جلوگیری می کند و علاوه بر این کمک به تقویت ستون فقرات و عضلات کمر بیمار می کند. فیزیوتراپی راه حلی است که اگر به طور مداوم انجام شود میتواندد تاثیر بلند مدتی در کاهش درد بیمار بگذارد.

جراحی کمر

با افزایش شدت بیماری آرتروز کمر و ستون فقرات، گاها لازم می شود تا با روشی مثل جراحی به بهبود کمر کمک کرد. زمانی این عمل لازم می شود که فشار روی نخاع ایجاد و باعث تنگی کانال نخاعی شود و همین علت باعث آسیب رسیدن دائمی به عصب می شود. جراحی کمک میکند تا این فشار روی عصب برداشته و ستون فقرات تثبیت شود.

آرتروز کمر و پیاده روی

به طور کلی انجام ورزش های روزانه و تقویت عضلات بدن به خصوص کمر، می تواند به جلوگیری و یا بهبود این بمیاری کمک کند. ورزش ها و حرکات اصلاحی هستند که به آرتروز کمر کمک می کنند مثل پیاده روی کردن، حرکات کشش پا، حرکات تعادلی و..، اما بهتر است که ورزش در زمان وجود بیماری آرتروز کمر  زیر نظر پزشک انجام شود؛ حتیاگر ورزش ساده ای مثل پیاده روی باشد.

بیشتر بخوانید: قوزپشتی کیفوز چیست؟

آرتروز کمری چیست؟

آرتروز کمری یا استواتریت یعنی التهاب مفاصلی که در پشت ستون مهره های قرار دارند. البته در کتاب های امروزی به اسپوندیلوز هم معروف است. اما این اصطلاح زمانی به کار برده می شود که نمی توان بیماری های پارگی دیسک، ناپایداری ستون فقرات و تنگی کانال نخاعی را تشخیص داد. در وافع آرتروز کمری، پیری ستون فقرات است.

آرتروز کمر و لگن

همانطور که گفته شد، آرتروز کمر زمانی رخ میدهد که ستون فقرات دچار پیری شده باشند اما آرتروز مفصل لگن زمانی رخ می دهد که فشار زیادی به لگن وارد شده باشد. افزایش سن می تواند دلیل اصلی بروز این بیماری باشد اما ضربات و فشار های زیاد به لگن می تواند علت بروز این بمیاری در سنین جوان تر هم شود. درد آرتروز کمر و لن بر روی یکدیگر بسیار تاثیر گذار هستند. البته آرتروز مفصل بسیار ناتوان کننده و در آورد است.

آرتروز کمر در جوانان

امروزه جوانان هم دچار آرتروز کمر می شوند. اما بروز این بیماری به دلیل افزایش سن نیست بلکه وجود فشار زیاد و آسیب های جدی باعث این بیماری می شود. این آسیب ها می توان بر اثر ورزش نادرست،

آرتروز کمر و ستون فقرات

بیشتر بخوانید: کمر درد از چیست؟ (علل شایع کمردرد)

 

آرتروز کمر و پا

آرتروز پا ، التهاب یک یا چند مفصل در پا است . که این بیماری باعث سفتی در هر مفصلی حتی کوچک ترین مفصل در مچ پا میگردد. آرتروز های گوناگونی مثل آرتروز دست ، آرتروز ستون فقرات، آرتروز کمر و … وجود دارد . در ادامه مقاله به صورت کامل آرتروز کمر را هم خدمت شما عزیزان ارائه می نماییم .

آرتروز کمر درد

مفاصلی که مهره های ستون فقرات را به یکدیگر متصل میکنند دچار آرتروز می شوند آرتروز وقتی شکل میگیرد که مفاصل دچار پارگی یا ساییدگی می شوند . این مفاصل به طور مداوم حرکت میکنند و روی یکدیگر مالیده می شوند. که به اصطلاح این اتفاق باعث ایجاد کمر درد یا اصطلاح پزشکی آرتروز کمر درد شده است

 

فرق آرتروز کمر با دیسک کمر

آرتروز کمر و دیسک نکته مشابه شان این است که هر دو باعث ایجاد کمر درد میشوند که این دو بیماری علائم مشترکی دارند نکته اشتراک این دو بیماری این است که هر دو بیماری غضروفی هستن .

و نکته متمایز که باعث ایجاد تفاوت میشود نوع درگیری آن ها با غضروف کمر هست . در آرتروز غضروف هایی که دو مهره از پشت به هم متصل شده ان در اثر بالا رفتن سن و تغییرات پیر شدن مفصلی دچار مشکل می شود .

اما در دیسک کمر غضروفی که بین مهره ها قرار گرفته دچار پارگی و شده و از بیرون ناحیه طبیعی خود خارج میشود . فرق آرتروز کمر با دیسک کمر دقیقا در این موارد است .

آرتروز کمر و درمان آن

آرتروز کمر میتواند نسبت به شدت آن متفاوت باشد در صورتی که بیماری به موقع تشخصی و درمان نشود عوارض واقعا جبران ناپذیری برای فرد به همراه دارد . هدف از درمان آرتروز کمر تسکین و کاهش درد و افزایش توانایی بیمار است .

آرتروز کمر چگونه درمان میشود

آرتروز کمر درد روش های درمان متفاوتی دارد که در این بخش به صورت کامل خدمت شما عزیزان معرفی و ارائه میکنیم که این روش ها به شکل است :

  •   استفاده از کمربند طبی
  •  تغییر سبک زندگی و کاهش وزن
  •  انجام فعالیت های ورزشی تحت نظر متخصص
  •  استفاده از کمپرس های سرد و گرم
  •  مکمل های غذایی
  • تزریقات در فاست و فضای اپیدورال
  • دارو های ضد التهاب

این ها همه موارد هایی هستن برای درمان آرتروز کمر که به صورت خلاصه و جامع به شما ارائه کردیم .

بیشتر بخوانید: چرا از کمربند طبی استفاده کنیم؟

بهترین درمان آرتروز کمر

همان طور که در مقاله به صورت کامل روش های درمان آرتروز را معرفی کردیم یکی از بهترین روش های درمان آرتروز کمر درمان بدون جراحی با کاهش وزن و رژیم غذایی به همراه ورزش است.

آیا آرتروز کمر درمان قطعی دارد

هیچ روش قطعی برای درمان کامل ارتروز کمر نیست و بهترین سبک روش این که مراحل بالا را طبق تجویز پزشک رعایت کنیم که از روند پیشرفت یا درد این بیماری جلوگیری کنیم .

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه