مجله ortino

انواع زانوبند طبی و کاربرد آنها

انواع زانو بند طبی (ویژگی و کاربرد آن)

انواع زانو بند طبی (ویژگی و کاربرد آن)

زانوبند طبی (بریس زانو)، وسیله‌ای برای حمایت از زانو است  که وقتی زانودرد داشته باشید، می‌توانید از آن برای بهبود درد زانو استفاده کنید. البته بعضی از افراد از این زانوبندها در حین ورزش کردن استفاده می‌کنند تا زانوهایشان آسیب نبیند. زانوبندها (بریس ها)، از موادی همچون فلز، فوم، پلاستیک، یا مواد کشی و بند، ساخته شده‌اند که در اندازه‌ها، رنگ‌ها و مدل‌های مختلفی تولید می‌شوند. برای استفاده باید از پزشکتان سؤال کنید که کدام یک از زانوبندها برای شما مناسب‌تر است. زانوبندهای طبی از طریق کنترل بعضی از حرکت‌های مفصل زانو و حفاظت از آن‌ها در برابر حرکات شدید و غیرطبیعی از رباط‌های زانو حمایت می‌کند، این زانوبندها علاوه بر زانوهای آسیب‌دیده‌ای که هنوز دارای حرکت هستند و هم زانویی که توان حرکت خود را ازدست‌داده است، قابل‌استفاده است. زانوبندها اشکال و اندازه‌های بسیار متفاوتی دارند که بسته به نیاز باید استفاده شود.

بيشتر بخوانيد:  خرید زانوبند طبی

ویژگی زانوبند های طبی

 پیشگیری و درمان آسیب های زانو با زانوبند طبی

روش های پیشگیری و درمان آسیب های زانو با توسعه و اصلاح سریع زانوبندها تغییر کرده است. زانوبندهای کاربردی طبی برای تثبیت زانوها در طول نیروهای چرخشی و قدامی خلفی در نظر گرفته شده اند. آن‌ها یک مکمل مفید برای درمان و توانبخشی آسیب‌های لیگامانی زانو ارائه می‌دهند. زانوبند طبی کشکک رانی برای درمان اختلالات قدامی زانو استفاده شده است و بهبود متوسطی را بدون معایب قابل توجه ارائه می‌دهد. برای نشان دادن مزایای عینی همه زانوبندهای طبی، مطالعات دقیق دیگری مورد نیاز است. زانوبند طبی باید همراه با یک برنامه توانبخشی استفاده شوند که شامل تمرینات قدرتی، انعطاف پذیری، اصلاح فعالیت و اصلاح تکنیک است.
 زانو بزرگترین مفصل بدن است و آسیب پذیری آن در حین فعالیت های ورزشی بسیار زیاد می‌باشد. در حالی که قدرت، انعطاف پذیری و تکنیک جزء مهمی در مدیریت آسیب زانو بوده است، استفاده از زانوبند طبی به عنوان پیشگیری و موارد کمکی درمانی اخیراً مورد توجه قرار گرفته است. بیماران باید در مورد استفاده از زانوبندطبی با پزشک خود مشورت کنند.

زانوبند طبی برای آرتروز

یکی از مشکلاتی که بسیاری از افراد جامعه را در سنین مختلف درگیر می‌کند آرتروز زانو است. این مشکل به دلیل ازبین‌رفتن و یا تجزیه‌شدن غضروف‌های بین مفاصل زانو ایجاد می‌گردد. یکی از بهترین راه‌های درمانی برای مشکل آرتروز زانو استفاده از زانوبند طبی برای ارتروز است. آرتروز زانو یکی از شایع‌ترین انواع آرتروزها است. آرتروز زانو به طور مستقیم بر زندگی فرد تأثیر می‌گذارد و باعث اختلال در راه‌رفتن فرد می‌شود و همچنین بسیار دردناک است؛ چون تمام وزن انسان بر روی زانوهایش است.هر چیزی که باید درباره ی آرتروز زانو بدانیم را مطالعه کنید. آرتروز زانو بر اثر افزایش سن، وزن بالا، تغذیه‌ی نا‌مناسب، عفونت، تحرک زیاد، آسیب‌دیدگی‌های  مانند شکستگی، پارگی رباط و همچنین بی‌تحرک بودن عضو برای مدت طولانی به وجود می‌آید. ساییدگی استخوان‌ها موجب بروز علائمی در فرد می‌شود. از جمله این علائم می‌توان به درد زیاد، تورم و التهاب، کاهش دامنه حرکت عضو و قفل‌شدن مفصل، صدا دادن و تق‌تق کردن استخوان‌ها و مفاصل و همچنین بی‌ثباتی و تغییر شکل مفصل اشاره کرد. بهترین راه برای کنترل درد و بهبود آرتروز زانو استفاده از زانوبند طبی است. علاوه بر این زانوبند طبی برای اشخاصی که دچار بیماری‌های همچون  پای پرانتزی، پارگی رباط، مشکلات مینیسک زانو ، انحراف زانو و…هستند هم بسیار مناسب است.

بيشتر بخوانيد:  فواید استفاده از زانوبند طبی

 زانوبند طبی برای درد زانو

زانوبند طبی به دلیل کنترل دامنه حرکتی زانو، به کم کردن درد زانو بسیار کمک می‌کند. علاوه بر این با استفاده مداوم زانوبند طبی می‌توان تا مقدار قابل‌توجهی این عارضه را کاهش داد. زانوبندها با کشسانی و ارتجاع پذیری از طریق دو عامل بر زانو تأثیر می‌گذارند.

  • حمایت‌کردن: زانوبندها به شکل راحتی بر روی زانو قرار می‌گیرند و باعث فشرده‌سازی مفاصل می‌شوند و همین دلیل باعث بهبود عملکرد زانو می‌شود.
  • گرم کردن: زانوبندها باعث گرم شدن زانو و افزایش خون‌رسانی در آن می‌شوند و همین دلیل باعث بهبود آسیب‌دیدگی زانو می‌شود.

انواع و کاربرد زانوبند طبی

 زانوبند طبی ورزشی

یکی دیگر از کاربردهای زانوبند طبی، استفاده کردن در زمان ورزش است. ورزشکارانی که زانوهای خود دچار آسیب شده است، با استفاده از زانوبند طبی می‌توانند به ورزش خود ادامه دهند. زانوبند طبی با حمایت عضلات زانو به حرکت بهتر آن کمک می‌کند و از درد هنگام حرکات ورزشی جلوگیری می‌کند. علاوه بر این ورزشکارانی هم که دچار آسیب نیستند؛ از این زانوبندها به‌عنوان محافظت و جلوگیری از آسیب به‌زانو استفاده می‌کنند.

زانوبند طبی بالا کشیدنی و زانوبند طبی پوششی

زانوبند طبی در دو مدل اصلی بالا کشیدنی و پوششی وجود دارد؛ برای استفاده از مدل اول باید زانوبند را از پایین وارد پا کرد و سپس آن را تا زانو رو به بالا کشید. این مدل در اندازه‌های مختلف وجود دارد، توجه داشته باشید که بیشترین حمایت زمانی به دست می‌آید که زانوبند طبی کاملاً اندازه باشد. بریس‌های پوششی را می‌توان، با توجه به نوع آن، در جلو یا عقب زانو قرار داد و با استفاده از بست قلابدار تنظیم‌ کرد. زانوبند طبی با کشکک بسته برای افرادی مناسب است که می‌خواهند کشکک زانو حمایت و فشردگی یکسان با بقیه زانو دریافت کند. زانوبند طبی با کشکک باز زانو هر گونه فشار روی کشکک را از بین می‌برد و ضمناً بسته به نوع زانوبند طبی انتخابی، حمایت بیشتر و یا حرکت و در شیار قرار گرفتن مناسب کشکک ممکن می‌شود. اکثر بریس‌های ورزشی زانو از نئوپرن یا مخلوط پلی استر/ پنبه با خاصیت کشسانی ساخته می‌شود، اگرچه در بعضی موارد از مواد جایگزین دیگری استفاده می‌شود. نئوپرن گونه سنتزی لاستیک است که برای حفظ گرما و فشردگی بسیار مناسب است؛ بریس ساخته شده از نئوپرن برای اکثر موارد درد و آسیب زانو ایده‌آل است، چون گرما خاصیت کشسانی بافت نرم را تحریک می‌کند و جریان خون را در ناحیه مورد نظر افزایش می‌دهد، به التیام زانو کمک می‌شود، فشردگی برای کاهش تورم ایجاد شده لازم می باشد و بازگشت وریدی برای پاک کردن متابولیت از محل آسیب تحریک می‌شود. میزان ناپایداری زانو مهم‌ترین عاملی است که در زمان تهیه زانوبند طبی باید به آن توجه شود، چرا که در وهله اول، دلیل اصلی استفاده از چنین فراورده‌ای حمایت از مفصل زانو است.

بيشتر بخوانيد:  آرتروز زانو چیست؟

قیمت زانوبند طبی

قیمت زانوبند طبی برای آرتروز زانو نسبت به کیفیت، نوع و جنس آن‌ها متفاوت است. یک زانوبند مناسب برای آرتروز، باید دارای سایز مناسب و جنس مرغوب باشد. علاوه بر این وزن زانوبند نباید زیاد باشد و همچنین نباید مانع از آزادی حرکت زانو شود و بتواند میزان فشار وارد بر زانو را نیز تنظیم کند. زانوبند طبی برای آرتروز هم به‌صورت آماده وجود دارد و هم به‌صورت سفارشی ساخته می‌شود. زانوبندهای سفارشی قیمت بالاتری نسبت به زانوبندهای آماده دارند. زیرا بر اساس قالبی که از فرد گرفته می‌شود؛ زانوبند ساخته می‌شود. در فروشگاه اورتینو انواع مدل‌های زانوبند طبی اورتینو وجود دارد که شما می‌توانید محصولات را بررسی کنید و بهترین انتخاب را نسبت به نیاز خود داشته باشید. علاوه بر این می‌توانید به‌راحتی خرید آنلاین زانوبند طبی را از سایت اورتینو انجام دهید.زانوبند طبی ورزشی

آموزش بستن زانوبند طبی

زانوبندهای طبی و قابل تنظیم اورتینو یکی از پیشرفته‌ترین زانوبندهای جهان است. مزیت این زانوبندها در این است که برای هر زانویی قابلیت تغیر سایز دارد؛ یعنی به طور دلخواه و نسبت به نیاز زانو می‌توانید ارتفاع زانوبند را تنظیم کنید. چنین قابلیتی در زانوبندهای معمولی وجود ندارد. زانوبندهای طبی اروتینو قابلیت تنظیم زاویه دوران، تنظیم ارتفاع و تنظیم زاویه جانبی را دارند.

 روش بستن زانوبند طبی

روش بستن هر زانو بندی متفاوت است. تنظیمات زانوبند پیشرفته اورتینو را در ادامه به شما توضیح خواهیم داد تا به‌راحتی بتوانید از آن استفاده کنید. برای تنظیم ارتفاع زانوبند طبی پیشرفته ابتدا باید پیچ‌های آلن دو طرف زانوبند را تنظیم کنید و بر روی ارتفاع مناسب خود پیچ‌های آلن را ثابت کنید. برای تنظیم زاویه جانبی زانوبند طبی پیشرفته می‌توانید به‌صورت دستی با تغییر ارتفاع در یک طرف زانوبند، زاویه دلخواه خود را تنظیم کنید. برای تنظیم زاویه دوران (خم‌شدن پا به داخل) باید از کیت‌های قطعات تنظیم زاویه زانوبند استفاده کنید. این قطعات دارای زاویه‌های مختلف هستند که با قراردادن کیت زاویه دلخواه در شیار پشت مفصل زانوبند می‌توانید به‌راحتی محدودیت در چرخش زانو ایجاد کنید. اما اگر می‌خواهید پا به سمت خارج به‌راحتی باز شود؛ باید کیت 10 درجه را در شیار جلوی مفصل زانو قرار دهید.

بيشتر بخوانيد:  زانوبند توانبخشی

نکاتی برای استفاده از زانوبند

انتخاب زانوبند (Knee braces for osteoarthritis) مناسب و قرار دادن صحیح آن در هر بار، کلید پوشیدن بهینه زانوبند است. بستن ایمن زانوبند و اطمینان از قرار گرفتن آن در بهترین موقعیت از سر خوردن زانوبند به پایین جلوگیری می کند.

دانستن زمان استفاده از زانوبند نیز عامل مهمی است. برخی از زانوبندها باید در تمام طول روز (و گاهی اوقات در شب) استفاده شوند و برخی فقط باید برای فعالیت های خاصی پوشیده شوند. پوشیدن زانوبند در زمان‌های نادرست می‌تواند باعث مشکلاتی مانند افزایش سفتی زانو یا تحلیل رفتن عضلات شود یا منجر به آسیب‌های مکرر شود.

به یاد داشته باشید که زانوبند انتخاب مناسبی برای همه نیست قبل از خرید حتما با پزشک خود مشورت کنید. زانوبند طبی برای درد زانو

زانوبند طبی (بریس های زانو) و انواع و کاربرد آن ها:

زانوبندهای طبی (knee brace) به چهار دسته کلی جلوگیری کننده، عملکردی، بازسازی کننده و تخلیه کننده وزن تقسیم‌بندی می‌شوند. نوع پنجمی از حمایت کننده زانو، به نام زانوبند، نیز وجود دارد که از نظر فنی بریس محسوب نمی‌شود، اما گاهی از آن به عنوان بریس نام برده می‌شود. نکته مهم این است که زانوبند انتخابی انتخابی، صرف نظر از نوع آن، نباید در عملکرد طبیعی زانو اختلال ایجاد کند، احتمال آسیب دیدن بخش‌های دیگر پایین تنه را افزایش دهد یا به دیگر بازیکنان (در فعالیت‌های ورزشی) صدمه بزند. بریس ها و زانوبندهای طبی به منظور اثر بخشی قابل قبول باید مناسب با وضعیت اندامی بیمار و مشکل وی ساخته و طراحی شوند.

  • زانوبند جلوگیری کننده: 

بهترین موارد استفاده این بریس ها در آسیب‌های ورزشی، محافظت از رباط جانبی داخلی، کاهش سفتی و خشکی زانو و حمایت از رباط‌های متقاطع جلویی (رباط صلیبی قدامی)، متقاطع پشتی (رباط صلیبی خلفی) و جانبی خارجی. بریس‌های جلوگیری کننده از میله، لولا و بند چسبی ساخته و به منظور محافظت از زانو در برابر صدمه‌های احتمالی در زمان انجام ورزش‌های برخوردی مانند فوتبال، بسکتبال و هاکی طراحی می‌شوند. به بیان دقیق‌تر هدف از استفاده این نوع بریس یا ارتز (زانوبند طبی) پیشگیری از آسیب دیدن رباط جانبی داخلی است؛ مطالعات انجام شده بیانگر این نکته است که بریس جلوگیری کننده فشار و کشش روی این رباط و سفتی زانو را به میزان ۲۰ تا ۳۰ درصد کاهش می‌دهد. به علاوه این نوع بریس مانع آسیب دیدن مجدد رباط جانبی داخلی می‌شود و از رباط‌های صلیبی در زمان وارد شدن فشارهای چرخشی حمایت می‌کند. مطالعات گسترده ای به ارزیابی میزان آسیب در بین استفاده کنندگان از بریس جلوگیری کننده زانو پرداخته‌اند؛ در مطالعه ای که بر روی بازیکنان تکل‌زن راگبی انجام شده، مشخص شد که آن دسته از بازیکنانی که بریس جلوگیری کننده نداشتند، دو برابر بیشتر از بازیکنانی که دارای بریس آسیب دیدند. پژوهشگران دریافتند که بازیکنانی، مانند بازیکنان خط دفاع و مهاجم‌های گوش مأمور سد کردن و دریافت توپ، که بیشتر در معرض آسیب دیدن رباط جانبی داخلی هستند، می‌توانند با استفاده از بریس جلوگیری کننده با ایمنی بیشتری بازی کنند.

بیشتر بخوانید: زانوبند طبی بعد از عمل جراحی

  • بریس زانوی عملکردی:

بهترین موارد استفاده از این زانوبندهای طبی آسیب‌های ورزشی، توانبخشی، پس از جراحی زانو و یا پس از جراحی رباط صلیبی قدامی از بریس‌ زانو عملکردی پس از آسیب دیدن زانو و همچنین برای حمایت از زانوی در حال التیام استفاده می‌شود. نوع بریس عملکردی مورد نیاز به نوع آسیب بستگی دارد، زانوبند طبی عملکردی مختلفی برای درمان پارگی رباط‌ صلیبی قدامی، صلیبی خلفی، جانبی داخلی و جانبی خارجی و آسیب‌های ترکیبی وجود دارد. برای هر مورد بریس عملکردی خاصی طراحی شده است که نیروهای مناسبی را برای حمایت از رباط آسیب دیده به آن وارد می‌کند،پزشک پس از صدمه دیدن، زانوبند طبی را به عنوان بخشی از برنامه توان‌بخشی تجویز می‌کند. بریس عملکردی زانو گونه‌های متعدد دارد و پزشک گونه‌ای مناسب با شدت صدمه را توصیه می‌کند.

قیمت زانوبند طبی

بيشتر بخوانيد:  علت سوزش زانو چیست؟

رایج‌ترین گونه برای آسیب‌های ملایم تا متوسط رباط جانبی از نئوپرن کشی ساخته می‌شود و در هر یک از دو سمت زانو دارای لولای فلزی است. برای آسیب‌های شدیدتر باید از بریس زانو با چارچوب محکم و لولا استفاده کرد. در بسیاری از موارد می‌توان تا زمان انجام اقدام‌های درمانی مناسب از بریس‌های موجود استفاده کرد، مگر آن که پزشک مدل مناسب سفارشی را پپیشنهاد دهد. بریس‌های عملکردی زانو برای کاهش ناپایداری زانو پس از صدمه دیدن طراحی می‌شوند و معمولاً برای بیمارانی مناسب هستند که در فعالیت‌های دربرگیرنده پرش، چرخش یا ضربه کات زدن شرکت می‌کنند. این نوع بریس علاوه بر پایدار ساختن زانو خطر آسیب دیدن دیگر بخش‌های این مفصل را نیز کاهش می‌دهد. پس از بازسازی و درمان پارگی رباط صلیبی قدامی به مدت ۶ تا ۱۲ ماه از بریس عملکردی زانو برای کاهش فشار و کشش روی گرافت (پیوند) این رباط استفاده می‌شود.

زانوبند آرتروزی

برخی بیماران، با توجه به نوع بریس عملکردی، در زانو احساس ناراحتی و گرما می‌کنند و می‌گویند که ماده نئوپرن به کار برده شده پوستشان را تحریک می‌کند. این بریس‌ها احتمالاً برای بیمارانی با زانوی بسیار ناپایدار یا دچار آسیب قابل توجه رباط مفید نخواهد بود. بریس عملکردی زانو پایداری طبیعی را به زانو برنمی‌گرداند، بنابراین زانو همچنان در زمان قرار گرفتن در معرض نیروی شدید ناپایدار خواهد بود. بااین حال اگر زانوبند عملکردی کاملاً اندازه باشد و در قالب برنامه توان‌بخشی عمومی زانو استفاده شود، برای بیمارانی که دوره بهبود پس از صدمه دیدن یا جراحی زانو را سپری می‌کنند مفید خواهد بود.

  • زانوبند بازسازی کننده:

بهترین موارد استفاده برای این نوع بریس زانو، آسیب‌های ورزشی، توانبخشی، پس از جراحی و کنترل حرکت. بریس‌های بازسازی کننده زانو برای محدودیت حرکت زانو در دوره التیام پس از جراحی یا صدمه دیدن طراحی می‌شوند. این بریس از رباط‌های آسیب دیده محافظت می‌کند و حرکت زانو را هنگام توان‌بخشی رباط‌های صلیبی قدامی، صلیبی خلفی، جانبی داخلی و جانبی خارجی یا مینیسک آسیب دیده کنترل می‌کند. این بریس معمولاً تنها دو تا هشت هفته و همزمان با چوب زیر بغل بلافاصله پس از صدمه دیدن یا جراحی بسته استفاده می‌شود. بریس‌های بازسازی کننده معمولاً از لاینرهای فومی احاطه کننده عضله ساق پا، ران و زانو و همچنین میله‌های محکم واقع در هر دو طرف با ارتفاعی به بلندی بریس تشکیل می‌شود که دارای لولا و قابل تنظیم است. مجموع ۶ تا ۸ بند بریس را در جای خود نگه می‌دارد و معمولاً می‌توان به صورت غیرسفارشی در اندازه قابل تنظیم آنها را تهیه کرد.

  • زانو بند تخلیه کننده وزن:

بهترین موارد استفاده: درمان آرتروز زانو ، زانو درد از عوارض آرتروز زانو می‌توان به درد یا ناراحتی در زانو اشاره کرد بصورتی که نتوان فعالیت های روزمره خود را انجام داد. به همین دلیل بریس‌های تخلیه کننده وزن معمولاً برای بیماران مبتلا به آرتروز زانوی جزیی میانی (بخش داخلی زانو) تجویز می‌شوند. این بریس‌ها فشار را از روی مفصل آسیب دیده به استخوان ران منتقل می‌کنند. بریس تخلیه کننده زانو را وادار می‌کند تا با فاصله از ناحیه دردناک خم شود. این بریس‌ها به صورت سفارشی و از فوم، استیل و پلاستیک قالب گیری شده به منظور محدودیت حرکت افقی ساخته می‌شوند و برای بیماران در انتظار جراحی تعویض مفصل کاربرد دارند.

بهترین موارد استفاده زانوبند طبی برای زانو درد، پایداری، کاهش فشار و کشش روی زانو 

 فواید استفاده از زانوبندطبی بسیار است از رایج‌ترین وسایل حمایت کننده زانو است که که موجب ثبات، پایداری و ایجاد گرما در زانو می شود،. زانوبند طبی توسط ورزشکاران معمولی و آماتور، مانند تنیس بازان، شرکت کنندگان در پیاده‌روی و دو آهسته، استفاده می‌شود. زانوبند طبی اطراف مفصل زانو را فشرده می‌سازد و زانو را تا حدی پایدار می‌کند. زانوبندها(knee brace) معمولاً از موادی مانند نئوپرن، درایتکس یا پولارتک ساخته می‌شوند و ارزان‌ترین حمایت کننده زانو به شمار می‌روند. اگرچه زانوبند طبی را می‌توان به راحتی از نزدیک‌ترین داروخانه تهیه کرد، بااین حال بهتر است پیش از استفاده با پزشک مشورت کرد. زانوبند های طبی به چهار دسته زانوبند، حمایت کننده، پایدار کننده و لولادار تقسیم‌بندی می‌شود. زانوبند ها در اندازه‌های مختلف وجود دارند و می‌توان به راحتی آن را روی زانو کشید، حال آن که حمایت کننده زانو قابل تنظیم است و غالباً دور زانو پیچیده می‌شود؛ در هر صورت هر دو نوع زانو بند طبی علاوه بر حمایت اصلی از زانو آن را گرم و فشرده نیز می‌کنند. پایدار کننده زانو برای حمایت بیشتر از این مفصل در هر دو سمت دارای فنرهایی از جنس استیل است، حال آن که بریس‌های لولا دار از لولاهایی تشکیل می‌شود که حرکت زانو را به شیوه‌ای مشابه به حرکت طبیعی زانو با حداکثر حمایت، ممکن می‌سازد.      

بیشتر بخوانید: زانوبند طبی پا پرانتزی

فواید استفاده از زانوبند طبی

فواید استفاده از زانوبند طبی

 

زانوبند پیشرفته اورتینو

زانوبند قابل‌تنظیم اورتینو بر اساس وزن حداقلی و انطباق و راحتی حداکثری طراحی شده است. سیستم نوین تعلیق در این بریس به بیمار اجازه می‌دهد تا با خیالی آسوده در طول روز از بریس استفاده نموده و نگرانی بابت جابجایی و شُل‌شدن آن نداشته باشد.
از دیگر مزیت‌های زانوبندهای اورتینو قابلیت تنظیم ارتفاع آن و تطابق حداکثری با هندسه و ارگونومی زانو بوده که وجه تمایزی را با نمونه‌های مشابه در بازار جهانی ایجاد نموده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

سبد خرید فروشگاه

محصولات اورتینو را فقط از سایت رسمی اورتینو خریداری فرمایید

.

X