بیثباتی و دررفتگی کشکک زانو
چرا کشکک زانو از یک طرف به سمت دیگر حرکت میکند؟از بیثباتی کشکک (کاسه زانو) رنج میبرید؟
خب، شما تنها نیستید! احساس بیثباتی کشکک زانو یک شکایت رایج است. برخلاف بسیاری از استخوانهای دیگر، دلیل حرکت آزادانه کاسه زانو (کشکک) این است که در واقع به استخوان دیگری در بدن شما متصل نیست. کاسه زانو بزرگترین استخوان کنجدی (سزاموئید) بدن شما بوده و توسط دو تاندون، تاندون چهارسر ران و تاندون کشکک در جای خود نگه داشته میشود. استخوان سزاموئید یک استخوان مستقل کوچک یا یک برآمدگی استخوانی است که در یک تاندون ایجاد میشود، جایی که از روی یک ساختار زاویهدار عبور میکند، معمولاً در دستها و پاهای شما.
به زبان ساده، اگرچه از آنچه در ساختارهای زیرینش است محافظت میکند، استخوانهای سزاموئید به هیچ چیز متصل نیستند. در واقع، اگر هر دو پای خود را تا جایی که فشار از روی زانوهای شما برداشته میشود دراز کنید، باید بتوانید هر دو کاسه زانو را حرکت دهید! از سوی دیگر، بیثباتی کشکک همیشه “طبیعی” نیست! گاهی اوقات عضلات و رباطهای شما نمیتوانند کشکک زانو را در شیار کشککرانی (شیار تروکلئر) نگه دارند. اگر سابلوکساسیون کشکک یا دررفتگی کشکک را تجربه میکنید، احتمالاً کاسه زانو شما به سمت بیرون (سمت جانبی) یا داخل (سمت میانی) زانو کشیده میشود.
بيشتر بخوانيد: زانو درد علت و علائم دردزانو چیست؟
هنگامی که این اتفاق میافتد، کاسه زانو شما آنطور که باید به صورت مرکزی در داخل شیار خود نمیلغزد. این میتواند باعث درد و ناراحتی زیادی در زانو شود. کاسه زانو شما تمایل به دررفتگی یا شناور شدن به سمت جانبی ساق (پای بیرونی) دارد که برخلاف سمت داخلی ساق پا (داخلی) است. کنجکاوید چرا؟ ما پاسخ شما را در زیر آوردهایم!
تفاوت بین دررفتگی کشکک و سابلوکساسیون کشکک چیست؟
برخی از بیمارانی که به بیمارستان مراجعه می کنند، احتمال می دهند که به دررفتگی کشکک زانو دچار شده اند، اما ممکن است که سابلوکساسیون کشکک داشته باشند. به طور کلی، سابلوکساسیون نوعی دررفتگی جزئی است که در آن استخوان هایی که در مفاصل وجود دارند، ناپایدار خواهند شد و ممکن است به صورت نصفه از محل خود خارج شوند. زمانیکه فردی دچار سابلوکساسیون کشکک باشد، کاسه زانو هنوز هم در شیار جابه جا می شود و فرد همچنان توانایی راه رفتن دارد؛ اما ناراحتی و ناپایداری را در این قسمت احساس می کند. به طور کلی، سابلوکساسیون کشکک در اثر آسیب و بی ثباتی کشکک به وجود می آید.
اگر شخصی دچار دررفتگی کشکک زانو شده باشد، ممکن است با علائم زیر به پزشک مراجعه کند و متخصص با دیدن وضعیت او احتمال بدهد که به دررفتگی کشکک زانو دچار است و باید سریعا درمان شود.
- عدم تحرک
- ضعف زانو
- تغییر موقعیت استخوان های کشکک
- تحرک پذیر شدن زیاد کشکک زانو
- درد داشتن در زمان ایستادن
- حساسیت داشتن به لمس کردن زانو
- کبودی محل مورد نظر
- ورم کردن یا آب آوردن زانو
بيشتر بخوانيد: (انواع زانو بند طبی (ویژگی و کاربرد آن
تشخیص دررفتگی کشکک زانو
تشخیص دادن آسیب های وارد شده به زانو از قبیل دررفتگی کشکک زانو، باید به وسیله متخصص کایروپراکتیک صورت بگیرد. برای تشخیص دادن این عارضه، پزشک متخصص در مرحله اول بافت های اطراف زانو، رگ های خونی یا اعصاب را ارزیابی می کند. از طرفی متخصص در زمان معاینه، به بررسی میزان آسیب های وارد شده به رباط خلفی و قدامی می پردازد و موقعیت رباط جانبی را هم بررسی می کند.
در مرحله بعدی وضعیت غضروف ها و مینیسک مورد ارزیابی قرار می گیرند و برای تعیین موقعیت استخوان های زانو یا میزان آسیب وارد شده به آن ها بیمار باید تصویربرداری اشعه ایکس، سی تی اسکن و سایر روش های عکس برداری را هم پشت سر بگذارد. در بعضی از مواقع بیمار باید ام آر آی انجام بدهد تا جزئیات و سلامت تاندون ها، غضروف، رباط ها، بافت های نرم و غیره بررسی شود.
اگر بیماری دررفتگی کشکک زانوها با آسیب دیگر مثل انسداد یا پارگی رگ همراه باشد؛ پزشک با سی تی آنژیوگرافی مشکل را تشخیص می دهد تا مواد رنگی به رگ تزریق شود؛ در نتیجه مسیر حرکت خون در اطراف هر دو زانو نمایان خواهد شد.
آناتومی زانو
کشکک زانوها، استخوان های کوچکی هستند که در بخش جلوی مفاصل زانو قرار دارند و در قسمت پشتیشان، بخش مفصلی انتها و پایین استخوان های ران با آن ها متصل می شوند. سطح پشتی کشکک و سطح جلویی انتهای پایین استخوان ران با غضروف پوشیده شده است.
کشکک زانو در این ناحیه قرار گرفته و به صورت یک شیار است که این توانایی را دارد که به راحتی به سمت بالا یا پایین بلغزد. در واقع کشکک همچون یک محافظ در جلوی زانوها قرار می گیرد و ضربه هایی که از قسمت جلو به این نواحی وارد می شوند را جذب خواهد کرد. عضلات چهار سر ران مهم ترین عضله هایی هستند که از آن ها برای حرکت مفاصل زانو استفاده می شود و به وسیله تاندون به بخش بالایی استخوان های درشت نی متصل خواهند شد.
در مسیر تاندون، استخوان کشکک وجود دارد. به بخشی از تاندون ها که در قسمت بالایی کشکک قرار گرفته اند، تاندون های چهار سر و به نواحی پایینی آن ها تاندون کشکک می گویند. به طور کلی، کشکک های زانو در حفره هایی در قسمت پایین، انتهای ران قرار گرفته اند که حفره تروکلیار نام دارند. شکل وارونه ای سطح زیرین کشکک ها که درون حفره قرار دارند، موجب می شوند که این نواحی در زمان خم یا راست شدن زانو در مرکز باقی بمانند. از طرفی، رباط هایی که در اطراف کشکک زانو وجود دارند، به باقی ماندنشان در مرکز کمک بیشتری می کنند؛ ضمنا بخش های مختلف عضله های چهار سر ران نیز به پایداری آن ها نیز کمک خواهند کرد.
بيشتر بخوانيد: زانوبندهای طبی مخصوص درد کشکک زانو
انواع دررفتگی کشکک زانو
در اکثر مواقع، دررفتگی کشکک زانو یک آسیب حاد ناشی از فشار زیاد بوده که به آن دررفتگی حاد کشکک گفته می شود. این نوع از دررفتگی کشکک، یک آسیب نسبتاً شایع است؛ چون که کاسه زانو در مقایسه با سایر مفاصل نیروی کمتری دارد و نمی تواند فشارهای بیش از حد را تحمل کند. در بعضی از مواقع، دررفتگی کشکک می تواند به صورت رشدی هم اتفاق بیفتد که به آن دررفتگی مادرزادی کشکک ( دیسپلازی تروکلر) گفته می شود. توجه داشته باشید، زمانی که کشکک در خارج از شیار تروکلئر رشد کند، دیگر نمی توان آن را به جای اولش بازگرداند؛ در این نوع از دررفتگی، به جراحی نیاز است.
علت دررفتگی کشکک زانو چیست؟
عوامل متفاوتی بر روی در رفتگی کشکک اثر می گذارند؛ اما در درجه اول این مشکل می تواند ناشی از حوادث آسیب زا مثل پیچ خوردن و ضربات مستقیم به زانو باشد. با این وجود، عوامل دیگری هم وجود دارند که افراد را مستعد این بیماری می کنند؛ این فاکتورها عبارتند از:
- سابقه دررفتگی و پیچ خوردگی کشکک زانوها
- هایپرلاکسی مفاصل پاتلوفمورال و وضعیت بد
- آسیب های وارد شده به استخوان ران
- ضعیف بودن عضله های چهار سر ران درونی
- ضعیف بودن عضلات رتیناکولوم جانبی یعنی عضله های نگه دارنده نازک نی
- سندروم ایلیوتیبیال باند
- مشکل در ماهیچه های خم کننده ران
- مشکل عضلات وایتوس لترالاریس
- آسیب به عضله های دو سر ران
بيشتر بخوانيد: قیمت انواع زانو بند طبی
علل نیمه دررفتگی کشکک زانو
پارامترهای زیادی بر روی بروز عارضه نیمه دررفتگی کشکک زانو اثر دارند؛ موارد زیر عوامل احتمالی و مهمی هستند که موجب بروز این عارضه خواهند شد.
- پهن بودن لگن بدن
- کم عمق بودن شیارهای زیر کشکک زانو
- ناهنجاری و اشکال در راه رفتن
- آرتروز زانوها
- تاندونیت کشکک زانو
- سندرم پلیکا
- حرکات آسیب زا به چپ و راست
- ضربات شدید به کنارهای زانو
- صاف کردن پاها با نیروی زیاد
- بد شکلی ساختار زانو
- رباط یا تاندون سفت شده
- رباط و تاندون شل شده
- آسیب های حاصل از پیچ خوردگی
- رشد نکردن عضله های ران
- رشد کردن زیاد عضلات ران
بيشتر بخوانيد: فواید استفاده از زانوبند طبی
بیثباتی کشکک زانو ممکن است باعث موارد زیر شود
درد: اگر کاسه زانوتان در صدد دررفتگی باشد، احتمالاً احساس درد خواهید کرد.
subluxations اگر کاسه زانو شما تا حدی از شیار کشککرانی شما دررفته شود، شما دچار سابلوکساسیون کشکک شدید.
هنگامی که شما سابلوکساسیون کشکک دارید، کاسه زانو در شیار حرکت میکند و شما همچنان میتوانید راه بروید اما ممکن است احساس ناراحتی یا ناپایداری داشته باشید و هنگام حرکت صدای ترق تروق بشنوید. سابلوکساسیون کشکک میتواند در اثر آسیب یا شلی کلی در مفصل (بیثباتی کشکک) ایجاد شود.
دررفتگیها: هنگامی که کاسه زانو شما تا انتها به سمت خارج حرکت میکند، معمولاً به سمت خارج ساق پا (سمت جانبی)، دچار دررفتگی شده است.
بيشتر بخوانيد: قیمت انواع کمربند طبی
معاینه کشکک زانو
یکی از روش های تشخیص دررفتگی کشکک زانو، معاینه فیزیکی این ناحیه است. معاینه کشکک زانو در تشخیص دادن این که در زمان در رفتن این ناحیه، صدمه ای هم به زانوها وارد شده یا خیر، بسیار مؤثر خواهد بود. در زمان معاینه کششک زانو حتما به موارد زیر توجه کنید؛ کارشناسان مجموعه اورتینو شما را در این کار راهنمایی می کنند.
- ببینید زانوها از پهلو به سمت خارج و به داخل ساق پا حرکتی داشته است یا خیر.
- دقت کنید که آیا تورم زانو ناشی از آسیب های داخلی است یا خیر.
- آیا کبودی زانو ناشی از ضربات فیزیکی است؟
- آیا بیمار می تواند پاهایش را به طور کامل دراز کند؟
یکی از روش های معاینه کشکک زانو، تصویربرداری است که در تشخیص دررفتگی های این ناحیه و تعیین شدت محل آسیب به کار می رود. از روش های تصویربرداری زیر می توان برای معاینه دقیق زانوها و آسیب های احتمالی به آن استفاده کرد.
- تصویربرداری رزونانس مغناطیسی یا ام آر آی
- تصویربرداری با اشعه ایکس
درمان دررفتگی کشکک زانو
هدف از درمان کردن دررفتگی کشکک زانو، اینست که استخوان این ناحیه بدون عمل جراحی و سپس از طریق باز توانی به حالت اولیه خودش برگردد و از دررفتگی و آسیب مجدد به کشکک جلوگیری می شود. متناسب با دلیل دررفتگی زانو، می توان از راه های درمانی متفاوتی استفاده کرد که در زیر آورده شده است.
- جا انداختن کشکک زانو:
اگر استخوان کشکک زانو به طور کلی از شکاف خود خارج شود، اولین راه برای درمان آن، بازگرداندن آن به جای اصلیش است؛ در بعضی از مواقع این مشکل به طور خود به خودی حل می شود؛ اما اگر آسیب حاد باشد، پزشک متخصص باید کار جا انداختن استخوان کشکک زانو را انجام بدهد. با توجه به این که این عارضه بسیار جدی است، خودتان به تنهایی کار جا انداختن کشکک زانو را انجام ندهید.
- کنترل کردن درد:
در مدت زمان درمان دررفتگی کشکک زانو استفاده از انواع دارو ضد التهاب، غیر استروئیدی یا مسکن های ضعیف توصیه می شوند؛ بنابراین باید این داروها را مطابق با نظر دکتر مصرف کرد. به این نکته توجه کنید که حتما پزشک باید این داروها را برایتان تجویز کند؛ البته پس از مصرف، در صورت مشاهده خون ریزی، ناراحتی های گوارشی یا پاسخ آلرژیک بدن بلافاصله با دکتر خود تماس بگیرید.
- کنترل کردن التهاب و تورم:
اگر دررفتگی کشکک زانو، حاد و مزمن باشد برای کاهش درد یا التهاب باید از یخ استفاده کرد. بهتر است برای کم کردن میزان التهاب و درد، حدودا هر 2 الی 3 ساعت، 10 یا 15 دقیقه از یخ برای کنترل التهاب و ورم در ناحیه مورد نظر استفاده کنید. حتی اگر بعد از انجام دادن هر فعالیتی علائمتان تشدید شد، کمی یخ بر روی محل قرار دهید.
- درمان دررفتگی زانو با جراحی:
اگر دررفتگی کشکک زانو شدید بود و به رباط ها آسیب رسیده باشد، پزشک رباطی که آسیب دیده را از طریق یک تاندون و با عمل جراحی ترمیم خواهد کرد. حتی اگر به غضروف های مفاصل هم آسیب وارد شده باشد، پزشک متخصص با آرتروسکوپی می تواند مشکل را درمان کند. درمان نکردن این عارضه ها باعث ناپایداری مزمن کشکک زانوها و ایجاد آرتروز خواهد شد.
بيشتر بخوانيد: زانوبند پا پرانتزی
از سایر روش های درمانی موثر بر دررفتگی کشکک زانو می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- الکتروتراپی
- ماساژ درمانی
- تمرینات ورزشی در جهت زیاد کردن انعطاف پذیری و توانایی زانوها
- تسکین درد از طریق گرما درمانی یا یخ درمانی
- تثبیت زانو با کمک بریس زانو یا کمربند طبی
تمرینات ورزشی برای درمان دررفتگی کشکک زانو
دررفتگی کشکک زانو در بیشتر ورزشکاران یا افراد پرتحرک دیده می شود که اگر به موقع برطرف نگردد، این مشکل باعث ساییدگی غضروف های زیر استخوان کشکک یا در برخی از مواقع شکستگی خفیف خواهد شد. یکی از روش های درمانی دررفتگی کشکک زانو، تمرینات ورزشی است که چند مورد از موثرترین این حرکات در زیر آورده شده است.
- خم یا راست کردن زانوها به صورت دراز کشیده
- حرکات کششی مفاصل لگن با کمک صندلی
- حرکات کششی عضلات همسترینک به صورت ایستاده
- حرکات استپ آپ
- انقباض عضله های چهار سر ران به صورت نشسته
- فشار وارد کردن به عضلات چهار سر ران اما بدون تغییر طولشان
- کشیدن عضله های ساق پا
- کشیدن عضله های همسترینگ در کنار دیوار
- بالا بردن پاها در حالت خوابیده به سمت شکم
- بالا آوردن پاها به صورت مستقیم
- صاف کردن مفاصل زانو با فشار
- انجام اسکوات در کنار دیوار به همراه توپ
بیشتر بخوانید: زانوبند آرتروز
بيشتر بخوانيد: قوز بند طبی رفع افتادگی شانه
نیمه دررفتگی کاسه زانو
کاسه زانو یک استخوان نگهدارنده و محافظ کوچک است که به پایین استخوان ران می چسبد. زمانیکه زانو خم یا صاف می شود، کاسه زانو در یک شیار در قسمت پایینی ران به نام تروکلئا بالا یا پایین می رود. چندین گروه از انواع ماهیچه ها و رباط ها، کاسه زانوها را در جای خودشان نگه می دارند؛ در نتیجه زمانیکه این نواحی آسیب بینند، کاسه زانو از شیار خارج می شود و باعث درد یا مشکل در خم کردن زانو خواهد شد. در بعضی از موارد، کشکک ها به سمت خارج زانوها کشیده می شوند؛ در این صورت، این بخش ها نمی توانند در وسط شیار حرکتی داشته باشند که این وضعیت نیمه دررفتگی نام دارد. بیشتر این آسیب ها، کاسه زانو را به سمت بیرون زانو فشار می دهند که این امر می تواند به رباط داخلی زانو (رباط کشکک فمورال داخلی) آسیب بزند. اگر این آسیب دیدگی به درستی بهبود پیدا نکند، زمینه را برای دررفتگی دوم فراهم خواهد کرد.
چرا کشکک زانوی من به سمت خارج جابهجا شده است؟
به علت وجود زاویه Q (که کشش خارجی را روی کشکک اعمال میکند)، شما با احتمال بیشتری انحراف خارجی کشکک را تجربه میکنید تا انحراف داخلی. اغلب، کشکک شما متعاقب یک ضربه سخت به زانو یا یک چرخش عجیب زانو، دچار انحراف به خارج میشود.
شما بیشتر احتمال دارد انحراف خارجی کشکک را تجربه کنید تا انحراف داخلی، که این مسئله به علت وجود زاویه Q رخ میدهد. زاویه Q یک کشش به سمت خارج روی کشکک اعمال میکند. در اغلب موارد این جابهجایی به سمت خارج متعاقب یک ضربه سخت به زانو یا چرخش اشتباه (مفصل) زانو رخ میدهد.
بيشتر بخوانيد: فروش زانوبند های طبی پیشرفته اورتینو
زاویه Q چیست؟
زاویه Q زانوی شما اندازه زاویه بین عضلات چهارسر ران و تاندون کشکک شما است. این زاویه با کشیدن یک خط از ستون فقرات ایلیاک فوقانی قدامی لگن تا وسط کشکک و خط دوم از وسط کشکک به سمت برآمدگی درشتنی ایجاد میشود.
بیشتر بخوانید: زانوبند بعد از عمل جراحی
چرا زاویه Q من مهم است؟
زاویه Q شما اطلاعات مفیدی در مورد همترازی مفصل زانو ارائه میدهد. افرادی که زوایای Q بزرگتری دارند، به دلیل کشش جانبی قویتر از ناحیه چهارسر ران و باند IT سفت، در معرض آسیبهای زانو مانند دررفتگی کشکک و/یا سابلوکساسیون هستند.
زاویه Q نرمال برای مردان کمتر از 15 درجه و برای زنان کمتر از 20 درجه است که زنان را، به دلیل پهنتر بودن طبیعی باسن، در معرض خطر بیشتری برای انحراف جانبی کشکک قرار میدهد.
زاویه بیشتر از 25 درجه بین تاندون کشکک و عضله چهارسر ران میتواند شما را مستعد دررفتگی کشکک کند.
همان طور که می دانید، پیشگیری بهتر از درمان است؛ پس مهم ترین کاری که برای جلوگیری از دررفتگی کشکک زانو باید انجام داد، فشار وارد نکردن به پاها و استراحت دادن به این قسمت است. به طور کلی پاها و زانوها تا حدی توانایی تحمل کردن وزن بدن را دارند و نباید به آن ها فشار زیادی آورد. برای پیشگیری از دررفتگی زانو باید عضلات پا را تقویت کرد؛ همچنین عضلات نباید استرس زیادی را تحمل کنند. حرکات کششی هم برای پیشگیری از دررفتگی زانو کاربردی است و باید به سراغ تمرینات ورزشی مناسب رفت. توجه داشته باشید که تمرینات ورزشی با فرم نادرست، فشار زیادی را به عضله ها و مفاصل وارد خواهد کرد. پس لازم است که از ورزش های پرتحرک خودداری و از کمربند طبی استفاده نمایید.
بيشتر بخوانيد: خرید محصولات ارتوپدی
چگونه میتوان از عود دررفتگی کشکک زانو جلوگیری کرد؟
در عارضه دررفتگی کشکک زانوها، رباط ها کشیده خواهد شد و غضروف ها تا حد زیادی آسیب می بینند. وقتی که شخصی دچار این بیماری شود، باید با رعایت کردن نکاتی از ابتلای دوباره به آن پیشگیری کند. متناسب با علت اصلی دررفتگی کشکک و اینکه در وهله اول چه چیزی باعث این عارضه شده است؛ با انجام دادن موارد زیر تا حدودی زیادی می توان از بروز این مشکل جلوگیری کرد.
- توانبخشی مصرانه:
یکی از مهم ترین کارهایی که بیماران می توانند برای پیشگیری از ابتلای مجدد به دررفتگی کشکک زانو انجام بدهند؛ اطلاع پیدا کردن از بهبودی کامل است. برای اینکار باید برنامه فیزیوتراپی را به طور کامل و مطابق با تجویز پزشک انجام دهند؛ همچنین نباید زودتر از زمان موعد، از پاهایشان استفاده کنند و تا زمانیکه پزشک تعیین کرده است، در منزل استراحت نمایند.
- تقویت کردن عضلات پا:
تقویت کردن بخش های عضلانی که باعث تثبیت موقعیت زانوها خواهد شد، موجب می شود که به زانو فشار زیادی وارد نگردد. به طور کلی، حرکات کششی در افزایش دامنه حرکتی، نقش زیادی دارند و باعث می شوند هر گروهی از عضلات وظیفه خودشان را در زمان راه رفتن یا تحرک داشتن به خوبی انجام بدهند. فیزیوتراپی و انجام تمرینات ورزشی به تقویت پا و پیشگیری از عود کردن دررفتگی کشکک زانو کمک زیادی می کند.
- حرکات ورزشی مناسب:
اگر قبلا دچار دررفتگی کشکک زانو شده اید، می توانید از یک مربی متخصص کمک بگیرید تا تمرینات ورزشی شما را کنترل کنند. توجه داشته باشید که تمرین نادرست فشار بیش از حدی به عضلات و مفاصل وارد خواهد کرد؛ بنابراین اصولی و زیر نظر متخصص اینکار را انجام دهید.
- انجام عمل جراحی:
اگر فاکتورهای آناتومیک موجب بی ثباتی و دررفتگی کشکک زانو شده باشند، برای تقویت کردن مفاصل به جراحی احتیاج دارید.
بيشتر بخوانيد: کمربند قرقره ای چیست ؟
تفاوت بین دررفتگی کشکک و دررفتگی زانو چیست؟
زانویی که دررفته باشد به دو استخوان دیگر یعنی استخوان ران و ساق پا هم آسیب خواهد زد؛ بنابراین زمانیکه زانوی شما دررفته، استخوان ران و ساق، در مفصل زانو به یک دیگر متصل نیستند و یکی از استخوان ها نسبت به دیگری به عقب و جلو کشیده می شود. دررفتگی زانو یک بیماری نادرتر و البته جدی تر خواهد بود؛ چون که به استخوان های پا و و رباط ها فشار وارد می شود و حرکت آن ها را ناهماهنگ می کند. دررفتگی کشکک همان دررفتگی کلاهک زانو است و وقتی اتفاق می افتد، عضلات یا رباط های آن کشیده می شوند؛ در این عارضه کاسه زانو از تراز خودش خارج خواهد شد.
آیا میتوان با کشکک دررفته راه رفت؟
جواب این سوال منفی است؛ چونکه در این شرایط زانوها قفل می شوند و فرد نمی تواند آن ها را حرکت بدهد. از طرفی فرد بیمار این توانایی را ندارد که وزن بدنش را بر روی زانوهایش بیندازد؛ زیرا مفاصل زانو بسیار ناپایدار هستند و حرکت دادن آن دردناک است.
نکته: اگر شخصی در این حالت بتواند راه برود، ممکن است به سابلوکساسیون کشکک مبتلا شده باشد.
مدت زمان بهبودی برای نیمه دررفتگی کشکک زانو
به طور کلی، مدت زمان لازم برای بهبودی نیمه دررفتگی کشکک زانوی به شدت آسیب وارد شده به نوع درمان فرد بستگی دارد؛ به همین دلیل نمی توانیم زمان دقیقی را برای روند درمان تخمین بزنیم. با این وجود، با انجام دادن دقیق و پشت سر هم فیزیوتراپی، حدودا یک ماه یا بیشتر برای بهبودی کامل نیمه دررفتگی کشکک زانو لازم است.
زانوبند طبی برای بیثباتی کشکک
نیاز به حمایت اضافی دارید؟ خوشبختانه، زانوبندهای طبی خاصی برای درمان اختلالات انحراف کشکک، مانند سابلوکساسیون کشکک و دررفتگی کشکک، طراحی شدهاند. این زانوبندهای طبی حمایت بیشتری از کشکک شما در طول درمان میکنند و به شما در طول توانبخشی کمک میکنند. زانوبندهای طبی را برای بیثباتی کشکک بررسی کنید.
بيشتر بخوانيد: روش های کاهش درد آرتروز زانو
سخن پایانی
بی ثباتی و در رفتگی زانو یکی از جدیدترین عارضه هایی است که می تواند هر فردی را به خود درگیر کند؛ اما علت دررفتگی کشکک زانو چیست؟ به طور کلی زمانی که کشکک نتواند به طور صحیح در شیار خود حرکت کند و به اصطلاح در برود، این عارضه رخ خواهد داد. از آنجاییکه این عارضه راه رفتن افراد را با مشکل مواجه می کند، باید به سرعت آن را درمان کرد؛ در خیلی از مواقع با استفاده از کمربندهای طبی، فیزیوتراپی و حتی تمرینات ورزشی این معضل رفع می شود. اما باید دقت کرد با رعایت برخی نکات دوباره و به طور مکرر کشکک زانو در نرود. اگر شما هم مستعد این بیماری هستید، از انجام کارهای سنگین خودداری کنید و تمامی کارهای پیشگیرانه را انجام بدهید. اورتینو یکی از بزرگ ترین تولیدکنندگان کمربندهای طبی و انواع زانوبند در ایران است که دارای گواهی imed از ریاست جمهوری می باشد. از طرفی این مجموعه بزرگ دارای افتخارات و استانداردهای gmp، iso9001، iso13485 است. اگر قصد خرید کمربند و زانوبندهای طبی را دارید، پیشنهاد می کنیم پیش از خرید با پشتیبانی سایت اورتینو تماس بگیرید و از مشاوره کاملا رایگان بهره مند شوید.
2 دیدگاه on “بیثباتی و دررفتگی کشکک زانو”
سایت خوب با مقالاتی بسیار بی نظیری دارین
سلام و عرض ادب
ممنون از لطفا شما