مجله ortino

درمان غیر جراحی زانو

درمان غیر جراحی زانو

درمان غیر جراحی زانو

یکی از مشکلاتی که بسیاری از بزرگسالان با آن درگیر هستند، درد زانو است. معمولا هنگامی که سن افراد بالا رفته و بدن آن‌ها تضعیف می‌شود، مفاصلی همچون زانو که در طول سالیان سال تحت فشار زیادی بوده‌اند دچار دردهای ممتد و دائمی می‌شوند؛ با توجه به این موضوع، تا کنون روش‌های بسیاری برای رفع این درد ارائه شده است. از درمان‌های خانگی تا درمان غیر جراحی زانو؛ اما کدامیک می‌تواند تاثیر بیشتری در رفع درد داشته باشد؟

درمان غیر جراحی زانو یکی از پرطرفدارترین درمان‌ها است. اثر بخشی این نوع درمان بالا بوده و در عین حال نیازی به انجام جراحی‌های پرهزینه نیز ندارد. اگر شما نیز کنجکاو هستید تا اطلاعات بیشتری در مورد درمان غیر جراحی زانو کسب کنید، به هیچ عنوان ادامه این مطلب اورتینو را از دست ندهید.

درمان غیر جراحی زانو

علت درد زانو چه چیزی است؟

اولین سوالی که باید به آن پاسخ دهیم این است که علت اصلی درد زانو چه چیزی است؟ همانطور که گفته شده اغلب بزرگسالان با درد زانو درگیر هستند و در واقع علت این درد، آرتروز زانو می‌باشد. آرتروز زانو می‌تواند در مواقعی بسیار دردناک بوده و باید هر چه سریعتر نسبت به درمان این مشکل اقدام کنید؛ چرا که در برخی از مواقع پیشرفت آرتروز سبب می‌شود تا دیگر فرصت درمان غیر جراحی زانو از دست برود و تنها راهکار، انجام عمل جراحی باشد.

بیشتر بخوانید: تقویت فیزیوتراپی با انتخاب بهترین زانوبند طبی

انواع مختلف درمان غیر جراحی زانو

معمولا برای درمان زانو بدون جراحی از روش‌های مختلفی استفاده می‌شود. هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایب مرتبط با خودشان را داشته و قبل از انجام آن‌ها توصیه می‌کنیم که به خوبی به تمامی جوانب شیوه‌ی درمان آگاهی داشته باشید. برخی از این روش‌های درمانی عبارتند از:

  • فیزیوتراپی

شاید بتوان فیزیوتراپی را محبوب‌ترین درمان غیر جراحی زانو دانست. کارشناسان فیزیوتراپی با تهیه و تنظیم یک برنامه تمرینی منظم، حرکات فیزیکی خاصی را به شما آموزش می‌دهند و این تمرینات سبب می‌شوند که بتوانید توانایی‌های خود را بازیابی کرده و در کنار رفع درد زانو، قدرت و عملکرد این مفصل را نیز بهبود ببخشید.

  • استفاده از دارو

یکی دیگر از روش‌های درمان غیر جراحی زانو، استفاده از دارو می‌باشد. داروهایی که برای درمان درد زانو استفاده می‌شوند را به دو دسته‌ی کلی می‌توان تقسیم کرد. دسته‌ی اول داروهایی هستند که سبب تسکین درد می‌شوند؛ مانند استامینوفن. اما گاهی اوقات درد زانو با التهاب همراه است و باید داروهای ضد التهاب نیز مورد استفاده قرار بگیرند. از معروف‌ترین داروهای ضد التهاب می‌توان به آسپرین و بروفن اشاره کرد.

علت درد زانو

  • تزریق پلاسمای غنی از پلاکت

یکی دیگر از روش‌های درمان غیر جراحی زانو که بسیاری از پزشکان آن را تجویز می‌کنند، تزریق پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) به درون مفصل زانو است. روند درمان به این صورت است که از بیمار خون گرفته می‌شود و سپس پلاکت‌های پلاسمایی خون را جدا می‌کنند. این عمل تصفیه آنقدر انجام می‌شود تا غلظت پلاکت درون پلاسما به مقدار مناسب رسیده و سپس با تزریق آن درون مفصل زانو، روند بازسازی بافت‌ها تسریع شود.

  • اوزون تراپی

قطعا تا به حال کلمه‌ی «اوزون» را شنیده‌اید. در واقع اوزون اسم یک مولکول است که از به هم متصل شدن سه اتم اکسیژن تشکیل شده و نه تنها جلوی ورود اشعه‌های مضر خورشید به زمین را می‌گیرد، بلکه دانشمندان کشف کرده‌اند که این مولکول خاصیت ضد التهاب بسیاری نیز دارد و برای درمان دردهای مفصلی بسیار تاثیرگذار است.

  • سلول درمانی

یکی دیگر از روش‌های درمان غیر جراحی زانو که در سال‌های اخیر بسیار مورد استفاده قرار گرفته است، سلول درمانی می‌باشد. سلول درمانی به این صورت است که متخصصان با استفاده از نمونه برداری از مغز استخوان لگن، سلول‌های بنیادی شخص را دریافت کرده و سپس از محیط آزمایشگاهی آن‌ها را تکثیر می‌کنند. بعد از این که مقدار این سلول‌ها به میزان کافی رسید، به درون زانو تزریق خواهند شد.

آمارها نشان می‌دهند که سلول درمانی اثربخش‌ترین روش درمان غیر جراحی زانو می‌باشد به طوری که پس از گذشت دوران نقاهت عملکرد بیمار حدود ۶۰ درصد بهبود یافته که این میزان بسیار بالا می‌باشد.

  • تزریق کورتیکواستروئید

یکی دیگر از روش‌های درمان غیر جراحی زانو تزریق کورتیکواستروئید می‌باشد. کورتیکواستروئید در واقع یک نوع داروی ضد التهاب می‌باشد که تزریق آن بیشترین تاثیر بر روی درمان مفصل را دارد. یکی از نکاتی که باید در مورد کورتیکواستروئید در نظر داشته باشید، این است که این دارو سبب تضعیف سیستم ایمنی بدن شده و معمولا پزشکان آن را برای افرادی که دارای سیستم ایمنی ضعیفی هستند تجویز نمی‌کنند.

روش‌های درمان غیر جراحی زانو

  • تزریق ژل اسید هیالورونیک

یکی دیگر از روش‌های درمان غیر جراحی زانو، تزریق ژل اسید هیالورونیک به درون مفصل می‌باشد. اسید هیالورونیک در واقع ماده‌ای طبیعی است که در بسیاری از نقاط بدن وجود دارد. این ماده رطوبت را در خودش نگه داشته و در واقع باعث روان شدن و لغزش بیشتر مفاصل می‌شود. تزریق ژل اسید هیالورونیک را می‌تواند به روغن کاری یک مفصل تشبیه کرد.

  • استفاده از زانوبند های طبی

زانوبند طبی، یک ابزار مؤثر است که با فشار ملایم به زانو، تأثیرات مثبتی روی این منطقه دارد. زانوبندهای طبی به دلیل ساختار الاستیک خود، فشار مناسبی به زانو اعمال کرده و می‌توانند در کاهش درد، التهاب، و پیشگیری از آسیب‌های زانو مفید باشند.

بیشتر بخوانید: زانوبند طبی بعد از عمل جراحی

کدامیک از روش‌های درمان غیر جراحی زانو تاثیر بیشتری دارند؟

یکی از سوالاتی که همواره از پزشکان پرسیده می‌شود این است که کدامیک از روش‌های درمان غیر جراحی زانو تاثیر بیشتری دارد و روند بهبود بیمار را با سرعت بیشتری پیش می‌برد؟ در پاسخ به این سوال می‌توان گفت که روش سلول درمانی بالاترین تاثیر را دارد اما آیا برای تمامی افراد قابل انجام است؟ خیر! چرا که این درمان به استخراج مغز استخوان نیاز دارد و این کار می‌تواند بیمار را تحت فشار بسیاری قرار دهد.

در واقع هر کدام از روش‌های درمانی که گفته شد مزایا و معایب به خصوص خودشان را دارند و فقط با مشورت و تجویز پزشک می‌توان آن‌ها را انجام داد. پزشک با بررسی کامل شرایط بیمار سعی می‌کند تا بهترین روش درمانی را پیش بگیرد و به همین دلیل نمی‌توان به طور دقیق گفت که کدام روش، بهترین روش می‌باشد.

سخن آخر

در این مطلب سعی کردیم تا با بررسی انواع روش‌های درمان غیر جراحی زانو شما را با بروزترین و پیشرفته‌ترین روش‌های موجود آشنا کرده تا اگر قصد درمان درد زانو خود را دارید، از آگاهی مناسبی برخوردار باشید. امیدواریم مطالب گفته شده مفید واقع شده باشند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

سبد خرید فروشگاه

محصولات اورتینو را فقط از سایت رسمی اورتینو خریداری فرمایید

.

X