کاهش درد آرتروز زانو
سن یک عامل خطر اصلی برای آرتروز زانو است، افراد جوان نیز ممکن است به آن مبتلا شوند. برای برخی افراد ممکن است ارثی باشد. برای برخی دیگر، آرتروز زانو می تواند ناشی از آسیب یا عفونت یا حتی از اضافه وزن باشد. در این مقاله اورتینو به سوالات شما در مورد آرتروز زانو پاسخ داده شده است، از جمله روش های کاهش درد آرتروز زانو و چه کارهایی می توانید در خانه برای کاهش درد انجام دهید.
تشخیص آرتروز زانو:
تشخیص آرتروز زانو با معاینه فیزیکی توسط پزشک شروع می شود. همچنین پزشک سابقه پزشکی شما را می گیرد و علائم را یادداشت می کند. حتماً توجه داشته باشید که چه چیزی باعث بدتر یا بهتر شدن درد میشود تا به پزشک کمک کنید تا تشخیص دهد که آیا آرتروز یا چیز دیگری ممکن است باعث درد شما شود یا خیر. همچنین دریابید که آیا فرد دیگری در خانواده شما آرتروز دارد یا خیر.د پزشک شما ممکن است آزمایشات اضافی را تجویز کند، از جمله: اشعه ایکس، که می تواند آسیب استخوان و غضروف و همچنین وجود خار استخوان را نشان دهد
اسکن های تصویربرداری رزونانس مغناطیسی (MRI)
اسکن MRI ممکن است زمانی سفارش داده شود که اشعه ایکس دلیل واضحی برای درد مفاصل نشان ندهد یا زمانی که اشعه ایکس نشان میدهد که سایر انواع بافت مفصلی ممکن است آسیب ببینند. پزشکان ممکن است از آزمایش خون برای رد سایر شرایطی که می توانند باعث درد شوند، مانند آرتریت روماتوئید، نوع متفاوتی از آرتروز ناشی از اختلال در سیستم ایمنی بدن، استفاده کنند.
بیشتر بخوانید: خرید زانوبند طبی ضد حساسیت با آستر فوم مموری
روش های کاهش درد زانو
آرتروز زانو یک بیماری تندرو است که میتواند باعث درد و ناتوانی شود. اما با برخی تغییرات در روش زندگی و استفاده از تکنیکهای کاهش درد میتوان بهبود قابل توجهی در کاهش درد آرتروز زانو داشت.
در ادامه چند راهکار برای کاهش درد آرتروز زانو ذکر شده است:
1- تغییر سبک زندگی: تغییر در سبک زندگی شامل ورزش منظم، رعایت رژیم غذایی سالم، کاهش وزن و جلوگیری از فشار زیاد بر زانوها میتواند بهبود قابل توجهی در درد آرتروز زانو ایجاد کند.
2- فیزیوتراپی: فیزیوتراپی، شامل تمرینات قدرتی، انعطاف پذیری و تمرینات کاردیو و تمرینات استقامتی میتواند به کاهش درد و بهبود قابل توجهی در حرکت زانو کمک کند.
3- داروهای تسکین درد: برخی داروهای تسکین درد مانند آسپرین، استامینوفن، نوپروکسن، ایبوپروفن و دیگر آنتی اسیدها میتوانند به کاهش درد آرتروز زانو کمک کنند.
4- استفاده از دستگاههای پشتیبانی: استفاده از دستگاههای پشتیبانی مانند چوب دستی، پره، کفش پشتیبان و قطعات پشتیبانی مانند بالشتک زانو میتواند به کاهش درد و بهبود قابل توجهی در حرکت زانو کمک کند.
بیشتر بخوانید: زانوبند طبی بعد از عمل جراحی
درمان آرتروز زانو:
اهداف اولیه درمان آرتروز زانو تسکین درد و بازگشت تحرک است.
به یاد داشته باشید که قبل از امتحان هر درمانی برای آرتروز، چه دارویی باشد و چه غیر دارویی، با پزشک خود صحبت کنید.
بيشتر بخوانيد: زانو درد علت و علائم دردزانو چیست؟
داروهای مورد استفاده در درمان آرتروز زانو
آرتروز زانو یک بیماری التهابی مزمن است که معمولاً به دلیل تحمل بیش از حد از زانو و عوامل دیگری مانند بیماریهای مفصلی و ژنتیکی رخ میدهد. درمان آرتروز زانو باید با توجه به شدت بیماری و علت آن برای هر فرد متفاوت باشد. در ادامه، برخی از داروهای معمول استفاده شده در کاهش درد آرتروز زانو ذکر شده است:
-
ضد التهابات غیراستروئیدی (NSAIDs) مانند ایبوپروفن و ناپروکسن: این داروها برای کاهش درد و التهاب در مفاصل مورد استفاده قرار میگیرند.
-
استروئیدها: در موارد شدید آرتروز زانو، پزشک میتواند استروئیدها مانند پردنیزلون را به شکل تزریق در مفصل زانو تجویز کند تا التهاب و درد را کاهش دهد.
-
آنالژزیکها: آنالژزیکها مانند آسپرین، پاراستامول و کدئین برای کاهش درد مصرف میشوند.
-
داروهای ضد روماتیسمی: داروهای ضد روماتیسمی مانند متوترکسات و هیدروکسیکلروکین، برای کاهش التهاب و کنترل بیماری مصرف میشوند.
-
سولفاسالازین: این دارو برای کنترل التهاب و کاهش آسیب در مفاصل مورد استفاده قرار میگیرد.
-
داروهای غلظتدهنده استخوان: داروهایی مانند بیسفوسفوناتها برای کاهش آسیب در استخوانها استفاده میشوند.
-
مکملهای غذایی: مصرف مکملهایی مانند گلوکوزامین، کندروئیتین و اسیدهای چرب امگا
بيشتر بخوانيد: پیشگیری و درمان آسیب های زانو با زانوبند طبی
1.وزن خود را مدیریت کنید
وزن شما می تواند تاثیر زیادی بر علائم آرتروز داشته باشد. وزن اضافی فشار بیشتری بر مفاصل شما، به خصوص زانوها، باسن و پاهای شما وارد می کند.
پزشک شما می تواند به شما در تعیین وزن مورد نظر و طراحی برنامه ای برای کمک به شما در رسیدن به آن هدف کمک کند.
کاهش فشار روی مفاصل با کاهش وزن می تواند به موارد زیر کمک کند:
بیشتر بخوانید: زانوبند طبی آرتروز
تحرک خود را بهبود بخشید
کاهش درد
از آسیب بعدی به مفاصل خود جلوگیری کنید
2.ورزش کافی داشته باشید
اگر آرتروز دارید، ورزش می تواند به شما کمک کند:
مفاصل خود را انعطاف پذیر نگه دارید
عضلات اطراف مفاصل خود را تقویت کنید، که پشتیبانی بیشتری را ارائه می دهد
دستورالعمل های فعلی اکیداً شروع یک برنامه ورزشی مناسب را توصیه می کنند. ورزش کردن با یک مربی یا شخص دیگری ممکن است مفید باشد، زیرا انگیزه را افزایش می دهد. تقویت عضلات اطراف زانو باعث پایداری مفصل و کاهش درد می شود. تمرینات کششی به حرکت و انعطاف مفصل زانو کمک می کند.
3.از گرماو سرما درمانی استفاده کنید
گرما و سرما درمانی می تواند به تسکین درد و التهاب آرتروز کمک کند.
درمانهای حرارتی میتواند شامل گرفتن دوش یا حمام گرم و طولانی در صبح برای کمک به کاهش سفتی و استفاده از پد گرمکننده مرطوب برای کاهش ناراحتی در طول شب باشد.
سرما درمانی می تواند به تسکین درد، تورم و التهاب مفاصل کمک کند. یک کیسه یخ را در یک حوله بپیچید و برای تسکین سریع آن را روی مفاصل دردناک بمالید. هرگز یخ را مستقیماً روی پوست قرار ندهید.
کپسایسین که از فلفل چیلی به دست می آید، جزء برخی از پمادها و کرم های موضعی است که می توانید بدون نسخه بخرید. این محصولات گرما را فراهم می کنند که می تواند درد مفاصل را تسکین دهد.
بيشتر بخوانيد: آرتروز زانو چیست؟
4.طب سوزنی برای کاهش درد آرتروز زانو را امتحان کنید
طب سوزنی یک روش درمانی سنتی چینی است که با تزریق سوزن به نقاط خاصی در بدن، درمان بیماریهای مختلف را انجام میدهد. برای کاهش درد آرتروز زانو نیز ممکن است طب سوزنی به کار گرفته شود.
به طور کلی، طب سوزنی به عنوان یک درمان تکمیلی برای کاهش درد آرتروز زانو مورد استفاده قرار میگیرد. این درمان به تنهایی نباید به عنوان درمان اصلی آرتروز زانو استفاده شود و باید با مشاوره پزشک متخصص ترمیمی و فیزیوتراپیست صورت گیرد.
برای کاهش درد آرتروز زانو، پزشک ممکن است سوزنهایی را در نقاط خاصی در اطراف زانو، مانند نقاط فشار، تزریق کند. این نقاط میتواند براساس اصول طب سوزنی چینی مشخص شود. همچنین، در برخی موارد، سوزنها میتوانند به مرور زمان در داخل نقطه قرار گیرند تا به درمان آرتروز کمک کنند.
همچنین، باید توجه داشت که هرگونه درمان تکمیلی باید توسط پزشک متخصص تأیید شود و هرگونه درمان بیش از حد ممکن است عوارض جانبی داشته باشد.
بیشتر بخوانید: زانوبند طبی پا پرانتزی
5. از مدیتیشن برای مقابله با درد استفاده کنید
تکنیکهای مدیتیشن و تمدد اعصاب ممکن است با کاهش استرس و توانمندسازی شما برای مقابله بهتر با آن به کاهش درد آرتروز زانو کمک کند. کاهش استرس ممکن است به کاهش التهاب و درد نیز کمک کند.
اضطراب، استرس و افسردگی همگی از عوارض شایع شرایطی هستند که شامل دردهای مزمن مانند آرتروز می شوند.
6.از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید
رژیم غذایی سرشار از میوههای تازه، سبزیجات و غذاهای کامل میتواند به تقویت سیستم ایمنی و سلامت کلی شما کمک کند. شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه انتخاب های غذایی می تواند بر افراد مبتلا به آرتروز تأثیر بگذارد.
رژیم غذایی گیاهی آنتی اکسیدان هایی را فراهم می کند که می تواند با از بین بردن رادیکال های آزاد از بدن به کاهش التهاب کمک کند.
از سوی دیگر، رژیم غذایی سرشار از گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده، چربی های اشباع شده و شکر و نمک افزوده ممکن است التهاب را تشدید کند که از ویژگی های آرتروز است.
این غذاها همچنین میتوانند به سایر بیماریها از جمله چاقی، کلسترول بالا، فشار خون بالا، بیماری قلبی و سایر عوارض کمک کنند، بنابراین برای افراد مبتلا به آرتروز مفید نیستند.
بيشتر بخوانيد: آناتومی مفاصل زانو
7.زردچوبه را به غذاها اضافه کنید
زردچوبه، حاوی ماده شیمیایی به نام کورکومین است. دارای خواص آنتی اکسیدانی و ضد التهابی است. تحقیقات نشان می دهد که ممکن است به کاهش درد و التهاب آرتریت کمک کند.
8.ماساژ درمانی
اگر ماساژ به درستی انجام شود، موجب رفع گرفتگی عضلات شده، و با سرعت بخشیدن به جریان خون تغذیه مناطق آسیب دیده را آسان ساخته، و به تدریج حرکات مفصلی را طبیعی میسازد و موجب کاهش درد آرتروز زانو میشود.
این عمل باید توسط افراد مجرب و ماهر انجام گیرد، زیرا ماساژ با فشار زیاد باعث خون مردگی، آسیب دیدن بافتها، وخیمتر کردن انقباضات و بالاخره التهاب بیشتر مریض میشود.
بيشتر بخوانيد: فواید استفاده از زانوبند طبی
9.از بریس زانو استفاده کنید
دو نوع زانوبند وجود دارد: بریسهای «تخلیهکننده» که وزن را از سمت زانو که تحت تأثیر آرتروز قرار گرفته است، برمیدارد. و بریس های “حمایت کننده” که برای کل زانو پشتیبانی می کنند. همینطور زانوبند های طبی اورتینو حمایت کننده قوی برای زانو با زانوبند طبی، جلوگیری از آسیب دیدن و کمک به بهبود درمان آسیبهای موجود. همراه با طراحی ارگونومیک و متحرک برای راحتی و حرکت آسان میباشند را در صفحه محصولات اورتینو مشاهده بفرمایید.
10.فیزیوتراپی و کاردرمانی را فراموش نکنید
اگر در فعالیت های روزانه مشکل دارید، فیزیوتراپی یا کاردرمانی می تواند کمک کننده کاهش درد آرتروز زانو باشد. فیزیوتراپیست ها راه هایی را برای تقویت عضلات و افزایش انعطاف پذیری در مفصل به شما آموزش می دهند. کاردرمانگران روش هایی را به شما آموزش می دهند تا فعالیت های منظم و روزانه مانند کارهای خانه را با درد کمتر انجام دهید.
به یاد داشته باشید که قبل از امتحان هر درمانی برای آرتروز، چه دارویی باشد و چه غیر دارویی، با پزشک خود صحبت کنید.