علت سوزش زانو چیست؟
یکی از مشکلاتی که ممکن است هر فرد به آن دچار شود، سوزش زانو میباشد. سوزش زانو در واقع یک نوع احساس در داخل اعضای زانو است که گاهی اوقات میتواند به میزان زیادی دردناک واقع شود. اما سؤال اصلی اینجا است که «علت سوزش زانو چیست» و «چگونه میتوان این مشکل رفع کرد؟»
دلایل سوزش زانو میتوانند بسیار متنوع باشند. در واقع پیدا کردن دلیل اصلی سوزش زانو بر عهده پزشک است و نمیتوان نظری قطعی در مورد این موضوع داشت. در این مطلب از اورتینو ابتدا شما را با چند علت سوزش زانو آشنا خواهیم کرد و سپس به معرفی روشهایی برای بهبود این درد خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
بیشتر بخوانید: قیمت زانوبند طبی در فروشگاه زانوبند طبی
مهم ترین علل مختلف سوزش زانو
آسیب دیدن غضروف زانو:
یکی از علتهای سوزش زانو میتواند آسیب دیدن غضروف (مینیسک) زانو باشد. آسیب دیدن مینیسک زانو بسته به این که میزان این آسیب چقدر باشد، میتواند احساس سوزشی خفیف یا دردی شدید را در زانوی شما ایجاد کند. از دلایلی که معمولا غضروف زانو آسیب میبیند، میتوان به فعالیتهای شدید فیزیکی مانند پریدن ناگهانی یا استارت سریع هنگام دویدن اشاره کرد.
آسیب کندرولاماسی:
یکی دیگر از مواردی که ممکن است علت سوزش زانو شما باشد، کندرولاماسی است. این آسیب معمولا در افرادی ایجاد میشود که دائما بر روی زانوی خود فشار میآورند و غضروف زمانی برای استراحت و ترمیم خود پیدا نمیکند. در این آسیب، غضروف دچار آسیب شده و خاصیت ارتجاعی و ضربه گیری خود را از دست خواهد داد.
دچار شدن به آرتروز:
احتمالا یکی دیگر از مواردی که ممکن است علت سوزش زانو شما باشد، دچار شدن به آرتروز با به زبان دقیقتر، درگیری با بیماری استئوآرتریت است. این بیماری در واقع شایعترین بیماری مفصلی در بین مردم جهان است. استئوآرتریت باعث تخریب مفصل شده و در موارد شدید افراد نیاز به تعویض مفصل پیدا میکنند.
ملتهب شدن تاندون پاتلا:
یکی دیگر از مواردی که میتواند علت سوزش زانو باشد، ملتهب شدن تاندون پاتلا است. این اتفاق زمانی رخ میدهد که این تاندون بیش از حد مورد استفاده قرار گرفته و فرصت استراحت به آن داده نشود.
در این بخش سعی کردیم تا شما را با چهار مورد از شایعترین علل سوزش زانو آشنا کنیم. در بخشهای بعدی، به موضوعات دیگر در رابطه با سوزش زانو خواهیم پرداخت.
شیوهی تشخیص علت سوزش زانو به چه صورت است؟
روشهای مختلفی برای تشخیص علت سوزش زانو وجود دارند که با توجه به تجویز پزشک باید انجام شوند. در بسیاری از موارد نیاز به تهیهی عکس MRI از زانو میباشد و در برخی موارد به آزمایش خون نیز احتیاج میباشد. با استفاده از نتایجی که از این آزمایشها به دست میآید، پزشک متخصص میتواند علت سوزش زانو را تشخیص داده و بر طبق آن بهترین روش درمانی را تجویز کند.
4 روش درمان سوزش زانو
در بخش قبل بررسی کردیم که سوزش زانو از چه چیزهایی میتواند نشأت بگیرد؛ اما چگونه میتوان نسبت به درمان این سوزش اقدام کرد؟ در این بخش به درمان انواع مختلف سوزش در زانو خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.
درمان سوزش زانو بر اثر آسیب دیدن غضروف:
⦁ معمولا در مرحلهی اول با توجه به شدن آسیب دیدن غضروف، تمریناتی خانگی و همچنین چندین جلسه فیزیوتراپی تجویز خواهد شد.
⦁ در مرحلهی دوم یکسری داروهای غیر استروئیدی و ضد التهاب تجویز خواهند شد که میتوانند کمک بسیاری به تسکین درد و همچنین ترمیم غضروف کنند.
⦁ در مرحلهی سوم اگر که هیچکدام از درمانهای قبلی پاسخگو نبود، استروئید به زانو تزریق خواهد شد تا فرآیند ترمیم غضروف تسریع شود.
اگر که هیچکدام از مراحل بالا پاسخگو نبود و غضروف ترمیم نشد، قدم آخر انجام عمل جراحی زانو است.
درمان آسیب کندرولاماسی:
آسیب کندرولاماسی معمولا راحتتر از انواع دیگر آسیبهایی که موجب سوزش زانو میشوند قابل درمان است. در مرحلهی اول سعی کنید با قرار دادن یخ بر روی زانو تورم آن را کاهش دهید؛ بعد از این کار میتوانید از یکسری داروهای بدون نسخه استفاده کرده تا درد و تورم زانو را التیام بخشید.
در مرحلهی آخر نیز باید استراحت مطلق کرده تا زانو شما فرصت داشته باشد به ترمیم آسیب وارد شده بپردازد.
درمان استئوآرتریت:
اگر علت سوزش زانو شما استئوآرتریت باشد، باید بگوییم که متاسفانه این بیماری قابل درمان نیست و تنها کاری که میتوان کرد، کنترل آن است.
کنترل استئوآرتریت توسط مصرف دارو و کاردرمانی صورت میگیرد. در مواقع شدیدتر، کورتیزون به مفصل تزریق خواهد شد و اگر تمامی این فعالیتها پاسخگو نبود، ممکن است در انتها به جراحی تعویض مفصل نیاز داشته باشید. استفاده از زانوبند ها میتواند در کنترل این مشکل به شما کند.
درمان التهاب تاندون پاتلا:
برای درمان التهاب تاندون پاتلا میتوانید ابتدا استراحت مطلق کرده و برای کاهش درد از مسکنهای بدون نسخه استفاده کنید. میتوانید پس از اتمام التهاب، با مراجعه به یک متخصص برنامه ورزشی مشخصی دریافت کرده و به تقویت این تاندون بپردازید.
اگر روشهای بالا برای درمان التهاب تاندون پاتلا پاسخگو نبود، احتمالا پزشک تزریق prp یا پلاسمای غنی از پلاکت را تجویز خواهد کرد. همچنین روش سوزن نوسانی نیز میتواند کمک کننده باشد.
در این بخش سعی کردیم تا شما را با روشهای درمانی مختلف برای هر کدام از علتهای سوزش زانو آشنا کنیم. با توجه به این که مفاصل معمولا از حساسیت بالایی برخوردار هستند، پیشنهاد میکنیم تا به هیچ عنوان بدون مراجعه به پزشک نسبت به درمان زانوی خود اقدام نکنید. همیشه پیدا کردن علت سوزش زانو در اولویت قرار دارد و این کار فقط باید به دست یک پزشک انجام پذیرد.
سخن آخر
در این مطلب سعی کردیم تا علاوه بر بررسی موارد مختلف علت سوزش زانو، راههای درمانی آنها را نیز به شما معرفی کنیم. امیدواریم نکات گفته شده مفید واقع شده باشند. در صورت وجود هر گونه ابهام در این زمینه میتوانید با مشاورین اورتینو در تماس باشید.