مجله ortino

علت و درمان درد ناگهانی زانو

همه چیز درباره علت و درمان درد ناگهانی زانو

همه چیز درباره علت و درمان درد ناگهانی زانو

زانو یکی از مفاصل پیچیده بدن می‌باشد که در طول روز تحرک زیادی دارد و همین موضوع سبب می‌شود تا بیش از سایر مفاصل در معرض آسیب و استهلاک قرار بگیرد. درد ناگهانی زانو از جمله درد‌هایی است که شاید بسیاری از ما در طول زندگی آن را تجربه کرده باشیم. داشتن آگاهی در این مورد و دانستن این که پس از ایجاد درد ناگهانی در زانو باید چه کاری انجام داد می‌تواند از بروز آسیب‌های بیشتر در این ناحیه جلوگیری کند. اگر شما هم تا به حال درد ناگهانی زانو را تجربه کرده‌اید و قصد دارید علت آن را کشف کنید تا انتهای این مطلب با اورتینو برای دانستن علت زانو درد ناگهانی همراه باشید.

بیشتر بخوانید: صفحه اصلی فروش زانوبند طبی

بیشتر بخوانید: ۵ علت مهم درد پا از زانو به پایین و درمان آن

انواع علت درد ناگهانی زانو

بروز ناگهانی زانو درد می‌تواند علل مختلفی داشته باشد. اکنون بد نیست که شایع‌ترین دلایل درد ناگهانی زانو را مورد بحث و بررسی قرار دهیم.

  • تاندونیت:

تاندون‌ها در واقع رشته‌هایی هستند که اتصال بین مفصل و استخوان را برقرار می‌کنند. فعالیت‌هایی مانند راه رفتن و دویدن در حالتی که بیش از اندازه شدید باشند می‌توانند باعث متورم شدن تاندون‌ها و ایجاد پدیده‌ای به نام تاندونیت شوند. تاندونیت انواع مختلفی دارد و در این میان ورزشکاران و والیبالیست‌ها بیشتر از سایر افراد در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارند.

  • ایجاد شکستگی:

یک علت درد مفصل زانو می‌تواند شکستگی در این ناحیه باشد. شکستگی سبب درد بسیار زیاد، ناتوانی در حرکت دادن مفصل و تورم بیش از اندازه زانو خواهد شد.

درد پشت زانو

بیشتر بخوانید: زانوبند طبی بعد از عمل جراحی

  • آسیب دیدگی مینیسک:

مینیسک یک صفحه لاستیک مانند در میان مفاصل شما است که پارگی و آسیب آن سبب تورم و درد ناگهانی و گاهاً طولانی مدت زانو خواهد شد. پارگی مینیسک می‌تواند سبب ناتوانی شما در صاف کردن خم کردن کامل زانو و یا قفل شدن زانو شود. گاهی اوقات پارگی مینیسک با راهکار‌های خانگی درمان می‌شود؛ اما گاهی باید با عمل جراحی این مشکل را حل کرد.

  • بورسیت:

در اطراف زانو کیسه‌هایی پر از مایع مفصلی وجود دارد که با نام بورس شناخته می‌شوند. مواردی مثل خم شدگی بیش از اندازه زانو‌ها می‌تواند سبب ایجاد خونریزی و یا التهاب بورس‌ها شده و بیماری بورسیت را به وجود آورد. بورسیت می‌تواند سبب ایجاد درد ناگهانی زانو شود و یک یا هر دو زانو را درگیر کند.

  • نقرس:

یکی از عللی که می‌تواند سبب زانو درد شدید شود، بیماری به نام نقرس می‌باشد. نقرس در میان زنان یائسه و مردان میانسال شایع‌تر است. این بیماری به دنبال تجمع اسید اوریک در بدن ظاهر شده و معمولاً سبب تجمع اسید در پای شما می‌شود و درد ناگهانی زانو را پدید می‌آورد که ممکن است تا چند روز مفاصل شما را درگیر کند.

  • آرتریت عفونی:

شاید تا به حال نام آرتریت را شنیده باشید. آرتریت در واقع یک بیماری خودایمنی است که در این اختلال، سیستم ایمنی بدن به اشتباه مفاصل را تحت حمله قرار می‌دهد و آن‌ها را تخریب می‌کند. آرتریت عفونی نوع شدیدتر آرتریت می‌باشد که در آن مایع اطراف مفاصل شخص عفونی می‌شود و در صورت درمان نشدن آن ممکن است عارضه سپتیک ایجاد شود.

در این حالت تنها راهی که برای درمان بیمار باقی می‌ماند جراحی فوری می‌باشد. اگر سابقه ابتلا به آرتریت، نقرس و یا ضعف سیستم ایمنی را دارید، احتمال ابتلای شما به آرتریت عفونی بیشتر از سایرین است.

درد ناگهانی زانو

 

  • استئوآرتریت:

استئوآرتریت یا همان OA شایع‌ترین شکل آرتروز می‌باشد و معمولاً در افرادی مانند ورزشکاران، افراد مشغول در صنف ساختمان‌سازی و افراد مسن که به طور مرتب حرکات تکراری انجام می‌دهند رخ می‌دهد. این عارضه زمانی رخ می‌دهد که غضروف بین مفاصل از بین رفته و استخوان‌ها بر روی هم ساییده شوند. گفتنی است که در اغلب موارد درد ناشی از استئوآرتریت به مرور زمان پیشروی می‌کند و درد ناگهانی ایجاد نمی‌کند.

  • سندرم زانوی دوندگان:

یک علت درد کشکک زانو و سایر قسمت‌های آن می‌تواند عارضه‌ای به نام سندرم زانوی دوندگان یا همان سندرم درد پاتلوفمورال باشد. در این عارضه هنگام صاف و خمیده کردن زانو سایش شدیدی را حس خواهید کرد. همچنین تورم و نبض شدید در ناحیه پشت زانو از علائم سندرم زانوی دوندگان می‌باشد.

  • پارگی رباط‌ها:

پارگی رباط از شایع‌ترین دلایل درد ناگهانی زانو به خصوص در ورزشکاران است. رباط‌ها وظیفه اتصال استخوان‌ها به یکدیگر ار دارند و معمولاً یک تکانه شدید و ناگهانی هنگام دویدن در زمین فوتبال یا تنیس می‌تواند سبب پارگی رباط جانبی داخلی (MCL) و یا رباط متقاطع قدامی (ACL) و یا سایر رباط‌های پا از جمله PCL، LCL و MPFL شود. به دنبال پارگی رباط شما با صدای ترکیدن، تورم در ناحیه زانو و به دنبال آن درد شدید در این ناحیه مواجه خواهید شد.

بیشتر بخوانید: زانوبند طبی آرتروز

درمان درد ناگهانی زانو

در وهله اول باید بدانید که تا حد امکان برای تشخیص علل زانو درد و درمان آن به پزشک مراجعه کنید. اما به طور کلی بد نیست که با روش‌های درمان درد ناگهانی زانو بیشتر آشنا شوید. بهترین روش‌های درمانی زانو درد به شرح زیر می‌باشد:

درمان بیماری نقرس، بورسیت، تاندونیت و سندرم زانوی دوندگان:

در بیماری‌هایی مانند نقرس، بورسیت و…که با التهاب و درد و تورم همراه است معمولاً استراحت تا حد زیادی کمک‌کننده است. همچنین استفاده از کمپرس یخ، مصرف دارو‌هایی ضد التهاب غیر استروئیدی مانند ایبوپروفن، رفتن به جلسات فیزیوتراپی، استفاده از زانوبند‌های مخصوصی که حرکات زانو را کنترل می‌کند و همچنین داشتن رژیم غذایی مناسب می‌تواند به شما در درمان التهاب و درد و تورم کمک کند.

درمان شکستگی و دررفتگی استخوان:

در چنین شرایطی برای درمان تنها کافی است که با استفاده از گچ یا آتل دامنه حرکت زانوی خود را محدود کنید و استراحت کافی داشته باشید.

درمان پارگی رباط، غضروف و مفاصل:

برای درمان این گونه آسیب‌ها باید بنا به تشخیص پزشک عمل کنید. در برخی موارد آسیب وارد شده به زانوی شما با انجام فیزیوتراپی و استفاده از زانوبند های طبی و مصرف دارو‌هایی ضد التهاب و استراحت درمان می‌شود؛ اما در برخی موارد حتماً نیاز به جراحی خواهید داشت. در صورت انجام جراحی، درمان زانوی شما ممکن است ۶ تا ۱۲ ماه به طول بیانجامد. همچنین شما میتوانید مقاله نقش استفاده از زانوبند طبی برای جلوگیری از آسیب زانو مطالعه بفرمایید.

درمان استئوآرتریت:

در واقع استئوآرتریت درمان قطعی ندارد؛ اما می‌توان به انجام یک سری کار‌ها علائم و درد ناشی از آن را تا حد امکان کاهش داد. مصرف دارو‌های ضد درد، استفاده از وسایل محافظتی مانند زانوبند، انجام فیزیوتراپی، بهبود رژیم غذایی و داشتن استراحت کافی می‌تواند در بهبود علائم OA تا حد زیادی مؤثر باشد.

بیشتر بخوانید: خرید کمربند طبی

کلام آخر

در این مطلب تلاش بر این بود که شما با به طور کامل با علت درد ناگهانی زانو و روش‌های درمان آن آشنا کنیم. ‌امید است با مطالعه این مطلب پاسخ سؤالات خود را در این باره یافته باشید. در صورت وجود هرگونه ابهام در این زمینه می‌توانید با مشاورین اورتینو در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو

سبد خرید فروشگاه

محصولات اورتینو را فقط از سایت رسمی اورتینو خریداری فرمایید

.

X