کمربند طبی

مهمترین دلایل استفاده از کمربند طبی

مهم ترین دلایل استفاده از کمربند طبی

برای درمان کمردرد چه کاری انجام دهیم؟ خیلی از افراد زمانی که دچار کمردرد شدید می شوند به دنبال پاسخ این سوال می گردند. کمردردهای شدید، دیسک کمر و دردهای عضلانی، جزو بدترین دردهای بدن به حساب می آیند. ورزش های سخت، کار ها و فعالیت های سنگین، باعث پارگی و بیرون زدگی دیسک شده و آسیب های شدیدی به ستون فقرات وارد می کند. یکی از مواردی که باعث بهبود وضعیت کمر می شود، استفاده از کمربندهای طبی می باشد. کمربند طبی، وسیله ای است که بر روی کمر و پهلوها قرار گرفته و با محافظت کردن از این قسمت ها، از آسیب رسیدن به مهره های کمر جلوگیری می کند. به همین خاطر قصد داریم تا به معرفی و مهم ترین دلایل استفاده از کمربند طبی بپردازیم و شما را با مزایا و نحوه انتخاب آن آشنا کنیم. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

14 دلیل کمردرد

بيشتر بخوانيد:  ۱۴ دلیل کمردرد و درمان آن

انواع کمربند طبی

کمربند طبی، وسیله ای برای مراقبت از کمر و جلوگیری از آسیب دیدن ستون فقرات می باشد. این کمربندها در انواع مختلفی تولید می شوند که هر کدام مشخصات خاص خود را دارند. برای استفاده از کمربند طبی، باید انواع آن را بشناسید تا متناسب با مشکل خود، بهترین و مناسب ترین کمربند را برای خود انتخاب کنید. برای آشنایی بیشتر با کمربند طبی، در موارد زیر به انواع آن اشاره می کنیم.

  1. کمربند طبی سخت:

این نوع کمربند طبی به دلیل داشتن آتل فلزی، محکم و خشک بوده و به این خاطر به آن کمربند طبی سخت می گویند. این مدل علاوه بر آتل فلزی، با آتل پلاستیکی نیز ساخته می شود که به عدم تحرک و ضربه به ستون فقرات و کمر کمک شایانی می کند. معمولا این کمربندها در مواقع خاص و توسط پزشک یا ارتوپد تجویز می شوند و برای درمان انحراف مهره ها و استخوان ستون فقرات کاربرد دارند. همچنین کمربند طبی سخت برای کسانی که دیسک کمر شدید دارند و یا در ناحیه کمر عمل انجام داده اند، بسیار مناسب می باشد.

  1. کمربند طبی نرم:

کمربندهای طبی نرم، تفاوت زیادی با کمربندهای طبی سخت دارند. این کمربندها از حوله یا پارچه های کشسان تهیه می شوند که به نسبت مدل های سخت، کمتر از کمر محافظت می کنند. کمربندهای طبی نرم، معمولا برای درمان و کاهش درد ای عضلانی استفاده می شوند و درد های خفیف و کشیدگی عضلات را تسکین می دهند. این کمربندها فشار کمی به کمر و پهلوها وارد می کنند؛ به همین خاطر استفاده از آن ها راحت بوده و هنگام تحرک، مانعی ایجاد نمی کنند. از طرفی این کمربندها برای استفاده روزانه نیز مناسب می باشند.

  1. کمربند طبی نیمه سخت یا انعطاف پذیر:

کمربندهای نیمه سخت یا انعطاف پذیر را می توان به عنوان حد وسط دو کمربند سخت و نرم در نظر گرفت. این مدل از کمربندها از جنس آتل پلاستیکی تهیه شده و حالتی انعطاف پذیر دارند. کمربندهای نیمه سخت، مانند نمونه های سخت باعث اذیت کمر و بدن نشده و به دلیل راحت بودن کمر، از آن ها در مدت های طولانی نیز می توان استفاده کرد. کمربندهای انعطاف پذیر به کاهش دردهای عضلانی و درد دیسک کمر کمک زیادی می کنند.

کمربند قرقره ای

 

بيشتر بخوانيد:  انواع کمربند طبی

  1. کمربند طبی مخصوص کار:

کمربند طبی مخصوص کار که به آن کمربند آرتز پشتیبان نیز گفته می شود، جزو کمربندهای طبی پرکاربرد است. این کمربندها معمولا هنگام کار کردن و یا فشار آمدن به کمر و ستون فقرات استفاده می شوند. کمربند طبی کار، از آسیب های احتمالی به مهره های کمر جلوگیری کرده و مانع صدمات شدید به ستون فقرات می شود. استفاده از آن به عنوان محافظ عمل کرده و به کاهش دردهای کمر هم کمک می کند. همچنین با بستن این کمربند هنگام انجام کارهای سنگین، می توان از فشار آمدن به کمر جلوگیری کرد.

  1. کمربند طبی سایبرتک:

مدل سایبرتک یکی از انواع کمربندهای طبی می باشد که نسبت به دیگر مدل ها، بروزتر است. در ساخت این مدل کمربند از قرقره های مخصوص و طناب استفاده می شود. وجود قرقره در کمربند، باعث می شود تا سایز و اندازه کمربندها قابل تغییر شود. از طرفی به دلیل کشسان زیادی که دارند، از آن ها می توان به عنوان کمربندهای سخت و نیمه سخت نیز استفاده کرد. کمربند طبی سایبرتک معمولا برای درمان مشکلاتی چون کشیدگی عضلات، کمردرد شدید و دیسک کمر مورد استفاده قرار می گیرد.

کمربندهای طبی در مدل ها و جنس های مختلف تولید شده و هرکدام موارد مصرف متفاوتی دارند. به طور کلی کمربندهای طبی به دو دسته سفت و نرم تقسیم میشوند و دارای مدل‌های مختلفی هستند.

علاوه بر این کمربندهای نیمه سخت مانند سایبرتک و کمربند کار نیز برای استفاده افراد مختلف وجود دارد. توجه به این نکته ضروری است که استفاده از کمربندهای طبی باید به ساعات کمی محدود شود. زیرا استفاده مدام و همیشگی میتواند درد را تشدید کند و آسیب های جدی به بدن وارد نماید.

بيشتر بخوانيد:  آرتروز کمر و ستون فقرات

تفاوت بین LSO و TLSO

کمربند طبی کار

استفاده از کمربند کار در زمان انجام کارهای سنگین توصیه میشود. به این کمربندها آرتز پشتیبان گفته می‌شود و استفاده از آن فشار را در زمان فعالیت های سنگین کمتر می‌کند.

استفاده از کمربند کار به عنوان پشتیبان و محافط برای بدن در زمان کارهای سنگین مانع از آسیب‌های جدی می‌شود. همچنین به کاهش درد و تسکین درد نیز کمک میکند. طراحی این محصول کاملا ارگونومی و راحت است و برای استفاده به این منظور مناسب می‌باشد.

موارد استفاده از کمربند طبی:

از مهمترین دلایل استفاده از کمربند طبی درمان دردهای کمر و یا دیسک بیرون زده می باشد. پارگی دیسک معمولا در قسمت تحتانی کمر اتفاق میافتد و در سنین بعد از میانسالی بروز میکند. اما این مشکل ریشه در انجام کارهای سنگین در سنین جوانی دارد. برای دانستن علائم دیسک کمر و پارگی دیسک میتوانید مقاله مربوط را مطالعه بفرمایید.

مشکل دیسک می‌تواند بسیار جدی باشد و درمان آن تنها با انجام عمل جراحی امکان پدیر است. اما در موارد دیگر و آسیب کمتر به کمر استفاده از کمربندهای طبی میتواند بسیار موثر باشد. حتی بعد از عمل جراحی نیز استفاده از این محصولات طبی تجویز می‌شود.

از موارد دیگر تجویز کمربندهای طبی میتوان برای درمان اعصاب سیاتیک اشاره کرد. اعصاب سیاتیک متصل به نخاع و ستون فقرات هستند و اگر این نواحی تحت فشار قرار بگیرند، درد سیاتیک شروع می‌شود. درد سیاتیک نیز مانند درد کمر و ستون فقرات در مراحل ابتدایی با استفاده از کمربند طبی درمان می‌شود.

درمان افتادگی شانه و قوز نیز از موارد دیگر تجویز و مصرف کمربندهای طبی است. استفاده مدام از کامپیوتر یا گوشی موبایل میتواند باعث افتادگی شانه ها شوند. اما استفاده از قوزبندها یا کمربندهای طبی می‌تواند به درمان این عارضه کمک کند.

درمان گودی کمر نیز با استفاده و بستن کمربندهای طبی امکان پذیر است. گودی کمر میتواند به دلیل ژنتیکی باشد و موجب مشکلات دیگر همچنین ضعف در عضلات و آسیب به زانوها و گردن نیز شود. به این جهت استفاده از کمربندهای طبی برای درمان این مشکل ضروری می باشد.

 

بيشتر بخوانيد:  قوز بند طبی رفع افتادگی شانه

مزایای استفاده از کمربند طبی

مزایای استفاده از کمربندهای طبی

کمربندهای طبی، محصولاتی موثر در درمان مشکلات کمر و ستون فقرات می باشند. وجود نمونه های مختلف کمربند های طبی، این امکان را برای ما فراهم می کند تا بر اساس نیاز و راحتی بدنمان مدل مناسب خود را تهیه کنیم. علاوه بر آن، این کمربندها مزایای دیگری نیز دارند که در زیر به مهم ترین آن ها اشاره می کنیم.

 

  1. محافظت از کمر و ستون فقرات:

اولین و مهم ترین مزیت استفاده از کمربند طبی، محافظت از کمر و ستون فقرات می باشد. این کمربندها با ثابت نگه داشتن وضعیت بالا تنه بدن، مانع از ایجاد فشار بر روی کمر و ستون فقرات می شوند. همچنین برخی از کمربندهای طبی به دلیل داشتن آتل های فلزی، از آسیب و صدمات بر اثر ضربه جلوگیری می کنند.

  1. بهبود درد های ناشی از دیسک کمر:

کمربند طبی نقش موثری در بهبود دردهای ناشی از دیسک کمر دارد. بعضی از عارضه ها و آسیب های وارد شده به کمر، با تحرک و حرکت کردن بدن بیشتر شده و دردهای کمر را شدیدتر می کند. کمربندهای طبی با ثابت نگه داشتن کمر و کاهش تحرک ستون فقرات، باعث بهبود و درمان دردهای شدید دیسک کمر می شوند.

  1. اصلاح فرم ، حالت و انحراف کمر و ستون فقرات:

در بعضی از مواقع مثلا هنگام کار کردن، نشستن و حتی راه رفتن، بدن ما در حالت درستی قرار نمی گیرد. زمانی که بدن ما به طور مداوم در فرم و حالت نادرست قرار بگیرد، دچار انحراف ستون فقرات می شود. این مشکل می تواند بر کیفیت زندگی روزمره ما اثر منفی بگذارد. یکی از مزایای مهم استفاده از کمربند طبی، اصلاح فرم و انحراف کمر و ستون فقرات می باشد. کمربند طبی باعث می شود تا بدن در حالت و وضعیت مناسبی قرار بگیرد و به درمان و انحراف ستون فقرات و دردهای پایین کمر کمک قابل توجهی می کند.

  1. ثابت نگه داشتن و کاهش تحرکات کمر و ستون فقرات:

از مزایای مهم استفاده از کمربند طبی، ثابت نگه داشتن کمر و ستون فقرات است. انجام عمل ها و جراحی های سنگین بر روی کمر، باعث آسیب پذیرتر شدن این ناحیه می شود. به همین خاطر تا حد امکان باید از حرکت کردن و تکان خوردن ستون فقرات و مهره ها جلوگیری کرد. این کمربندها با وجود آتل های فلزی و پلاستیکی، عضلات پهلو و کمر را ثابت نگه داشته و از تکان خوردن و حرکت مهره ها و همچنین آسیب دیدن آن ها جلوگیری می کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید فروشگاه